Vremenska prognoza – lokacije

VojvodinaMeteo vremenska prognoza po lokacijama ima za cilj da prikaže više detalja o očekivanim vremenskim prilikama za svaku lokaciju posebno, naspram naših objava u formi članaka koje se generalno odnose na širi region. Naravno, pre svega Vojvodinu.

Kao što samo ime kaže, VojvodinaMeteo se pretežno bavi meteorološkom situacijom i dešavanjima u Vojvodini, i prilikom izbora lokacija za izradu automatske kompjuterske prognoze to je uzeto u obzir. Ipak, nastojali smo i da drugim našim posetiocima koji dolaze izvan Vojvodine obezbedimo kvalitetnu prognozu, pa se osim gradova / lokacija iz Vojvodine u bazi nalaze i mesta iz ostatka Srbije, kao i manji broj lokacija iz ostatka ex-YU. Prognozi za određenu lokaciju / grad možete pristupiti jednostavnim unošenjem naziva lokacije / grada, te klikom na naziv lokacije (plava boja)…

Trenutno se za potrebe automatske prognoze koristi evropski ECMWF model rezolucije 12km. Prognoza se ažurira u prepodnevnim časovima oko 9h, i u večernjim časovima oko 21h. Uskoro (do aprila 2018), pored ECMWF modela koristiće se i VojvodinaMeteo WRF-ARW model rezolucije 3km, čime će prognoza dobiti na tačnosti, naročito u slučaju nestabilne atmosfere.