Nedostaje vam sneg? Deo Sahare u Alžiru pod snežnim pokrivačem!

Nedostaje vam sneg u Vojvodini i u ostatku nižih predela Srbije? Posetite Alžir i Saharu, zašto ne? Tamo je pao sneg i temperature su niže nego u našim krajevima.

Gotovo neverovatni prizori stižu nam iz delova Sahare, tačnije sa severozapada Alžira, gde je juče padao sneg. Ain El Safra odakle nam i stižu ove fotografije nalazi se na oko 1000 metara nadmorske visine, lokacija se nalazi na južnoj strani planine Atlas, koja je oštra severna granica Saharske pustinje.

Sneg u Sahari (Alžir)
Sneg u Sahari (Alžir) – izvor: SWE
Sneg u Sahari (Alžir) 2
Sneg u Sahari (Alžir) 2 – izvor: SWE
Sneg u Sahari (Alžir) 3
Sneg u Sahari (Alžir) 3 – izvor: SWE
Sneg u Alžiru - satelit
Sneg u Alžiru – satelit – izvor: SWE

Kao što se na kraju može i primetiti, sneg je bio vidljiv i iz satelita. Za ovo područje sneg je vrlo retka pojava, ali ne i neobična. Prosečna temperatura u januaru iznosi oko 6°C, dok je najniža temperatura ikada zabeležena -8.2°C.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 470

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.