Nedostaje vam sneg? Deo Sahare u Alžiru pod snežnim pokrivačem!

Nedostaje vam sneg u Vojvodini i u ostatku nižih predela Srbije? Posetite Alžir i Saharu, zašto ne? Tamo je pao sneg i temperature su niže nego u našim krajevima.

Gotovo neverovatni prizori stižu nam iz delova Sahare, tačnije sa severozapada Alžira, gde je juče padao sneg. Ain El Safra odakle nam i stižu ove fotografije nalazi se na oko 1000 metara nadmorske visine, lokacija se nalazi na južnoj strani planine Atlas, koja je oštra severna granica Saharske pustinje.

Sneg u Sahari (Alžir)
Sneg u Sahari (Alžir) – izvor: SWE
Sneg u Sahari (Alžir) 2
Sneg u Sahari (Alžir) 2 – izvor: SWE
Sneg u Sahari (Alžir) 3
Sneg u Sahari (Alžir) 3 – izvor: SWE
Sneg u Alžiru - satelit
Sneg u Alžiru – satelit – izvor: SWE

Kao što se na kraju može i primetiti, sneg je bio vidljiv i iz satelita. Za ovo područje sneg je vrlo retka pojava, ali ne i neobična. Prosečna temperatura u januaru iznosi oko 6°C, dok je najniža temperatura ikada zabeležena -8.2°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *