Maksimalne temperature danas dostizale 21°C, obišli smo Tamiš kod Tomaševca (FOTO;VIDEO)

Shodno očekivanjima danas su se uz malo do umereno oblačno vreme i duže sunčane intervale maksimalne temperature u Vojvodini kretale oko 20°C. Najviša temperatura izmerena je u Sremskoj Mitrovci (21.2°C) i Novom Sadu (21.1°C), a najniža na Paliću kod Subotice gde je izmereno maksimalnih 17.7°C.

Maksimalne temperature u Srbiji - 11. mart 2018
Maksimalne temperature u Srbiji – 11. mart 2018 (Izvor: Ogimet)

Toplo je bilo i u ostatku Srbije, a najviša temepratura je izmerena u Loznici i to 23.2°C. Među toplijima je bio i glavni grad Beograd sa maksimalnih 22.2°C. Neuobičajeno toplo za sredinu marta bilo je danas i na planinama, pa je tako na Zlatiboru izmereno 16.8°C, a na Kopaoniku 8.8°C u najtoplijem delu dana.

Visok vodostaj na Tamišu, za sad nije alarmantno

Povodom očekivano visokog vodostaja na reci Tamiš, danas smo obišli ovu reku na brani kod Tomaševca. Tamiš je od danas u stagnaciji i čak manjem opadanju. Na ulazu u zemlju kod Jaše Tomić dostignuta je granica redovne odbrane od poplava, dok na mernoj stanici kod Sečnja granica redovne odbrane nije dostignuta. Temperatura vode na Tamišu se kreće između 5 i 6°C.

Prilikom obilaska ove lokacije tokom zalaska sunca zabeležili smo i ova dva prelepa momenta:

Zalazak sunca kod Tomaševca (1) - 11. mart 2018
Zalazak sunca kod Tomaševca (1) – 11. mart 2018
Zalazak sunca kod Tomaševca (2) - 11. mart 2018
Zalazak sunca kod Tomaševca (2) – 11. mart 2018

 

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *