Nakon sutrašnje kiše i osveženja, od petka pravo proleće, u nedelju do 20 stepeni

Nakon prolaznog zahlađenja u četvrtak koje će biti propraćeno i kišom, petak i subotu obeležiće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i uz porast temperatura – pravo proleće, vreme primereno kraju marta i početku aprila. U nedelju bi moglo biti više oblaka, moguća je i kiša, ali se sigurno zadržava toplo vreme za ovo doba godine uz maksimume i do 20°C.

Temperatura na oko 1500m u nedelju (GFS)
Temperatura na oko 1500m u nedelju (GFS)

ČETVRTAK:

Tokom noći ka četvrtku u većem delu pokrajine moglo bi doći do formiranja magle, tako da se očekuje smanjena vidljivost tokom noći i jutra. Biće i predela u kojima neće biti magle. Tokom jutra očekuje se jače naoblačenje sa zapada, koje će uslovljavati povremenu kišu tokom većeg dela dana. Prestanak padavina očekuje se kasno poslepodne, a tokom večeri sledi i delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren severni i severozapadni, uveče u okretanju na zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 5°C, a maksimalne dnevne od 6 do 9°C.

PETAK:

U noći ka petku ponovo se u većem delu Vojvodine može formirati magla koja bi smanjivala vidljivost na manje od 1km. U petak tokom dana malo do umereno oblačno i suvo vreme sa dužim intervalima sunačnog vremena. Biće toplije. Vetar slab do umeren zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 3°C (mestimično slab mraz), a maksimalne dnevne od 13 do 15°C.

VIKEND:

U subotu se očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, dakle poput onog u petak. Izostaće i pojava noćne/jutarnje magle, a temperature će biti u daljem porastu, naročito minimalne. Maksimalne temperature u subotu bi se kretale između 15 i 17°C.

Maksimalne temperature u subotu (ARW)
Maksimalne temperature u subotu (ARW)

U nedelju će i jutarnje temperature biti duboko u plusu, između 6 i 9°C, a maksimalne će biti još više u odnosu na subotu, tako da bi ponegde moglo biti izmereno i celih 20 stepeni. U nedelju bi međutim moglo biti nešto više oblaka uz uslove za lokalne pljuskove, o čemu ćemo pisati naknadno u narednim danima.

PROGNOZA ZA VAŠU LOKACIJU: Ne zaboravite da od sredine januara možete pogledati prognozu za vašu lokaciju. Za spisak svih lokacija kliknite ovde, ili koristite pretragu (nadrandžaste boje) sa desne strane sajta.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.