Nakon sutrašnje kiše i osveženja, od petka pravo proleće, u nedelju do 20 stepeni

Nakon prolaznog zahlađenja u četvrtak koje će biti propraćeno i kišom, petak i subotu obeležiće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i uz porast temperatura – pravo proleće, vreme primereno kraju marta i početku aprila. U nedelju bi moglo biti više oblaka, moguća je i kiša, ali se sigurno zadržava toplo vreme za ovo doba godine uz maksimume i do 20°C.

Temperatura na oko 1500m u nedelju (GFS)
Temperatura na oko 1500m u nedelju (GFS)

ČETVRTAK:

Tokom noći ka četvrtku u većem delu pokrajine moglo bi doći do formiranja magle, tako da se očekuje smanjena vidljivost tokom noći i jutra. Biće i predela u kojima neće biti magle. Tokom jutra očekuje se jače naoblačenje sa zapada, koje će uslovljavati povremenu kišu tokom većeg dela dana. Prestanak padavina očekuje se kasno poslepodne, a tokom večeri sledi i delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren severni i severozapadni, uveče u okretanju na zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 5°C, a maksimalne dnevne od 6 do 9°C.

PETAK:

U noći ka petku ponovo se u većem delu Vojvodine može formirati magla koja bi smanjivala vidljivost na manje od 1km. U petak tokom dana malo do umereno oblačno i suvo vreme sa dužim intervalima sunačnog vremena. Biće toplije. Vetar slab do umeren zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 3°C (mestimično slab mraz), a maksimalne dnevne od 13 do 15°C.

VIKEND:

U subotu se očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, dakle poput onog u petak. Izostaće i pojava noćne/jutarnje magle, a temperature će biti u daljem porastu, naročito minimalne. Maksimalne temperature u subotu bi se kretale između 15 i 17°C.

Maksimalne temperature u subotu (ARW)
Maksimalne temperature u subotu (ARW)

U nedelju će i jutarnje temperature biti duboko u plusu, između 6 i 9°C, a maksimalne će biti još više u odnosu na subotu, tako da bi ponegde moglo biti izmereno i celih 20 stepeni. U nedelju bi međutim moglo biti nešto više oblaka uz uslove za lokalne pljuskove, o čemu ćemo pisati naknadno u narednim danima.

PROGNOZA ZA VAŠU LOKACIJU: Ne zaboravite da od sredine januara možete pogledati prognozu za vašu lokaciju. Za spisak svih lokacija kliknite ovde, ili koristite pretragu (nadrandžaste boje) sa desne strane sajta.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!