Nakon sutrašnje kiše i osveženja, od petka pravo proleće, u nedelju do 20 stepeni

Nakon prolaznog zahlađenja u četvrtak koje će biti propraćeno i kišom, petak i subotu obeležiće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i uz porast temperatura – pravo proleće, vreme primereno kraju marta i početku aprila. U nedelju bi moglo biti više oblaka, moguća je i kiša, ali se sigurno zadržava toplo vreme za ovo doba godine uz maksimume i do 20°C.

Temperatura na oko 1500m u nedelju (GFS)
Temperatura na oko 1500m u nedelju (GFS)

ČETVRTAK:

Tokom noći ka četvrtku u većem delu pokrajine moglo bi doći do formiranja magle, tako da se očekuje smanjena vidljivost tokom noći i jutra. Biće i predela u kojima neće biti magle. Tokom jutra očekuje se jače naoblačenje sa zapada, koje će uslovljavati povremenu kišu tokom većeg dela dana. Prestanak padavina očekuje se kasno poslepodne, a tokom večeri sledi i delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren severni i severozapadni, uveče u okretanju na zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 5°C, a maksimalne dnevne od 6 do 9°C.

PETAK:

U noći ka petku ponovo se u većem delu Vojvodine može formirati magla koja bi smanjivala vidljivost na manje od 1km. U petak tokom dana malo do umereno oblačno i suvo vreme sa dužim intervalima sunačnog vremena. Biće toplije. Vetar slab do umeren zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 3°C (mestimično slab mraz), a maksimalne dnevne od 13 do 15°C.

VIKEND:

U subotu se očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, dakle poput onog u petak. Izostaće i pojava noćne/jutarnje magle, a temperature će biti u daljem porastu, naročito minimalne. Maksimalne temperature u subotu bi se kretale između 15 i 17°C.

Maksimalne temperature u subotu (ARW)
Maksimalne temperature u subotu (ARW)

U nedelju će i jutarnje temperature biti duboko u plusu, između 6 i 9°C, a maksimalne će biti još više u odnosu na subotu, tako da bi ponegde moglo biti izmereno i celih 20 stepeni. U nedelju bi međutim moglo biti nešto više oblaka uz uslove za lokalne pljuskove, o čemu ćemo pisati naknadno u narednim danima.

PROGNOZA ZA VAŠU LOKACIJU: Ne zaboravite da od sredine januara možete pogledati prognozu za vašu lokaciju. Za spisak svih lokacija kliknite ovde, ili koristite pretragu (nadrandžaste boje) sa desne strane sajta.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *