Razoran zemljotres u vodama Aljaske, moguć manji cunami

Snažan zemljotres pogodio je područje Aljaske danas u 09:31h po lokalnom vremenu, a magnituda potresa iznosi 7.9 Rihtera.

Epicentar zemljotresa 7.9 Rihtera na Aljasci
Epicentar zemljotresa 7.9 Rihtera na Aljasci (Izvor: earthquake.usgs.gov)

Prvobitno je izdano upozorenje na cunami koji se očekivao na širokom području, sve od obala Aljaske pa do Britanske Kolumbije u Kanadi i sve do Washington-a i Kalifornije. Međutim, kasnije je to upozorenje značajno ublaženo i mogućnost cunamija prema novim prognozama je na minimumu.

Epicentar zemljotresa udaljen je oko 300 kilometara od manjeg grada Kodiak, na dubini od 20km. Pored glavnog potresa odigralo se čak 10-ak manjih, magnitude između 4.1 i 5.0 jedinica po Rihteru.

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2158833194339770/

 

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *