Razoran zemljotres u vodama Aljaske, moguć manji cunami

Snažan zemljotres pogodio je područje Aljaske danas u 09:31h po lokalnom vremenu, a magnituda potresa iznosi 7.9 Rihtera.

Epicentar zemljotresa 7.9 Rihtera na Aljasci
Epicentar zemljotresa 7.9 Rihtera na Aljasci (Izvor: earthquake.usgs.gov)

Prvobitno je izdano upozorenje na cunami koji se očekivao na širokom području, sve od obala Aljaske pa do Britanske Kolumbije u Kanadi i sve do Washington-a i Kalifornije. Međutim, kasnije je to upozorenje značajno ublaženo i mogućnost cunamija prema novim prognozama je na minimumu.

Epicentar zemljotresa udaljen je oko 300 kilometara od manjeg grada Kodiak, na dubini od 20km. Pored glavnog potresa odigralo se čak 10-ak manjih, magnitude između 4.1 i 5.0 jedinica po Rihteru.

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2158833194339770/

 

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *