Jači zemljotres 5.2 Rihtera pogodio severoistok Crne Gore, osetio se i u Srbiji

Danas u 11 časova i 46 minuta Crnu Goru pogodio je zemljotres jačine 5.2 jedinice Rihterove skale, a epicentar zemljotresa bio je u blizini Plava, na planini Visitor, na dubini od 5km. Za sada još uvek nema detaljnih podataka o šteti, ali je poznato da ovakvi potresi mogu izazvati štetu na starijim građevinama, pa čak i manju štetu na novijim objektima.

Zemljotres u Crnoj Gori - 4. januar 2018
Zemljotres u Crnoj Gori – 4. januar 2018 (Izvor: seismo.gov.rs)

Ovaj potres osetio se širom Crne Gore, ali i na severu Albanije, kao i u zapadnim, južnim i u višim zgradama centralnih predela Srbije. Snaga potresa izazvala je paniku među meštanima Plava, Gusinja, Andrijevice, Berana, Podgorice i drugim gradovima. U Beranama, koje je najveće naseljeno mesto u blizini Plava, meštani su izašli na ulice.

Samo 10 minuta kasnije, nakon glavnog zemljotresa, usledio je novi potres jačine 3.0 jedinice Rihtera.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 536

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *