Haos u Hrvatskoj: Poplave, vetar divlja, poginuo mladić

Polje niskog vazdušnog pritiska koje utiče i na vreme kod nas, u Hrvatskoj ipak ima znatno jači uticaj. Za razliku od Vojvodine i ostatka Srbije gde barem za sada ima “samo” jakog vetra, u Hrvatskoj – naročito u priobalnom delu ima i obilnih padavina. Najdramatičnije je čini se danas bilo u Gorskom Kotaru, gde je čak poginuo mladić.

Poplava u Plovaniji (Foto: foto: Mateo Sardelin/Glas Istre)
Poplava u Plovaniji (Foto: foto: Mateo Sardelin/Glas Istre)

U Plovaniji, na granici između Hrvatske i Slovenije obilna kiša izazvala je poplavu. Vanredna situacija tamo je bila već od ranog jutra, meštani su se borili sa vodom u svojim podrumima i domovima, uz pomoć policije i vatrogasaca.

Na području Šmarja su na glavni put koji ide od Kaštela do Kopra pala brojna stabla i saobraćaj je tamo bio otežan.

U Belom Selu pokraj Fužina poginuo je mladić dok je pokušavao sanirati štetu na kući koju je napravio snažan vjetar koji danas puše u Gorskom kotaru, javlja Novi List, a prenosi Neverin. Prema informacijama sa mesta tragedije, mladić je poginuo nastojeći umanjiti štetu koju je naneo snažan južni vetar nedavno kupljenoj kući. Detaljne informacije govore da ga je sa krova oborio jak vetar, dok je pokušavao sanirati štetu.

Stabla na putu Gorski kotar (foto: M. KRMPOTIĆ / Novi List)
Stabla na putu Gorski kotar (foto: M. KRMPOTIĆ / Novi List)
Oštećen krov u Gorskom kotaru (foto: M. KRMPOTIĆ / Novi List)
Oštećen krov u Gorskom kotaru (foto: M. KRMPOTIĆ / Novi List)

Na saobraćajnicama u Hrvatskoj puno je srušenih stabala, a čak su usled olujnog vetra oštećena i čitava šumska područja – navodi Neverin.hr

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *