Crni sneg prekrio delove Sibira! (VIDEO)

Kemerovsku oblast u ruskom Sibiru juče je prekrio crni sneg. Uzrok je prema dostupnim izvorima veći broj otvorenih rudnika na ovom području, te je sneg poprimio nijanse crne boje zbog prisustva veće koncentracije ugljene prašine.

U ovoj oblasti sneg crne boje relativno je česta pojava, a stanovnici ovog dela Rusije žive prosečno 4 godine kraće u odnosu na nacionalni prosek. Takođe, zabeležen je veći broj obolelih od teških bolesti (rak, dečja cerebralna paraliza i tuberkuloza ) u odnosu na državni prosek.

Ugljena prašina sadrži niz teških metala, poput arsena i žive.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *