Jutros u Vojvodini i do 8cm snega, sneg i dalje pada, a novi sneg padaće večeras (FOTO)

Jutros je veći deo Vojvodine osvanuo pod manjim ili većim snežnim pokrivačem, izuzev juga Banata i Beograda (čiji deo svakako geografski pripada Vojvodini). Tokom noći padao je sneg, ponegde i ledena zrnca, a u Beogradu je bilo i ledene kiše. Na jugu Banata istovremeno uglavnom je padala susnežica i snežnog pokrivača tamo nema.

Prema zvanični merenjima na stanicama RHMZ-a, jutros u 7 časova, najviše snega ima u Sombotu i to 8cm, potom sledi Palić sa takođe za drugu polovinu marta visokih 5cm. Kikinda je jutros zvanično merila 4cm, a Novi Sad i Zrenjanin 1cm.

Sneg u Kuli - 19. mart 2018
Sneg u Kuli – 19. mart 2018 (Foto: Vukica Todorović)
Sneg u Kuli (2) - 19. mart 2018
Sneg u Kuli (2) – 19. mart 2018 (Foto: Vukica Todorović)
Sneg u Sivcu - 19. mart 2018
Sneg u Sivcu – 19. mart 2018 (Foto: Jelena Popov Bijelic)
Sneg u Sivcu (2) - 19. mart 2018
Sneg u Sivcu (2) – 19. mart 2018 (Foto: Jelena Popov Bijelic)
Sneg u Nakovu - 19. mart 2018
Sneg u Nakovu – 19. mart 2018 (Foto: Marko Ivanković)
Sneg u Zrenjaninu - 19. mart 2018
Sneg u Zrenjaninu – 19. mart 2018 – VojvodinaMeteo
Sneg u Bečeju - 19. mart 2018
Sneg u Bečeju – 19. mart 2018 (Foto: Stefania Antonić)
Sneg u Bečeju (2) - 19. mart 2018
Sneg u Bečeju (2) – 19. mart 2018 (Foto: Stefania Antonić)
Cveće pod snegom u Adi - 19. mart
Cveće pod snegom u Adi – 19. mart (Foto: Mészáros Attila)
Jutrošnji sneg na jugu Bačke
Jutrošnji sneg na jugu Bačke (Foto: Alen Momirović)

Zahvaljujemo se svim našim pratiocima koji su ovog jutra i prepodneva poslali snežne fotografije iz svojih krajeva i time nesebično pomogli naš volonterski rad.

Sneg međutim pada ovog prepodneva u većem delu Vojvodine i to uglavnom umerenim intenzitetom, ponegde čak i jakim, na temperaturama koje se u 10h kreću između  -2 i 1°C, tako da se se u većini predela dalje postepeno podiže visina pokrivača, izuzev juga Banata gde ima i susnežice.

Radarska slika u 945h (RHMZ)
Radarska slika u 9:45h (Izvor: RHMZ) – prestanak padavina u naredna 2-3 sata

Sneg će padati još 2-3 sata, a prestanak padavina očekuje se najpre na severu i zapadu Vojvodine, gde je sneg već oslabio, a ponegde i prestao. Sneg će najkasnije prestati na istoku Banata, obzirom na zapadno i jugozapadno strujanje.

Večeras novi sneg, uglavnom u Banatu

Nakon prestanka padavina do sredine dana, poslepodne će obeležiti uglavnom suvo vreme uz maksimalne temperature između -1 i 2°C, pa će se sneg ponegde topiti. Već kasno poslepodne očekuje se novi sneg koji pristiže sa juga, a ovog puta padavine će biti najkonkretnije u Banatu, i to naročito jugu Banata.

Kako će temperature ovog puta u ovom delu Vojvodine biti povoljnije odnosno niže nego sinoć i noćas, očekuje se formiranje pokrivača i u ovom delu Vojvodine, gde ga danas nema. Slabog snega će večeras i u prvom delu predstojeće noći biti u čitavoj Vojvodini, međutim najviše padavina definitivno se očekuje u južnom i srednjem Banatu, gde može doći do formiranja/povećanja snežnog pokrivača za 5-8cm, dok u će u ostatku Vojvodine količina novog snega biti znatno manja.

Kakvo nas vreme očekuje narednih dana možete saznati u našoj sinoćnoj objavi, a svakako će narednih dana biti i novih i detaljnijih informacija.
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *