Zima polako popušta, u drugom delu sledeće sedmice preko 15°C

Detaljniju prognozu za period do utorka objavili smo sinoć, a sada sledi jedna “brza prognoza”, odnosno samo nagoveštaj kakvo vreme treba očekivati tokom naredne sedmice. Detaljnije ćemo se time baviti od ponedeljka.

Aktivan Atlantik i ciklon nad Evropom u sredu 7. marta (GFS)
Aktivan Atlantik i ciklon nad Evropom u sredu 7. marta (GFS)

Od ponedeljka postepeno toplije

Kako sada stoje stvari poslednje mrazno jutro u ovom hladnom talasu očekuje nas u utorak. Kako minimalne tako i maksimalne temperature biće svakim danom sve više, ali postepeno i bez naglog otopljenja u prvom delu sedmice. U ponedeljak i utorak očekuje se i umerene i jaka košava, na jugu Banata povremeno olujna.

U utorak i sredu maksimalne temperature uglavnom će se kretati između 5 i 10°C, a temperatura se neće bitnije menjati verovatno ni u četvrtak. Jutra će u sredu i četvrtak biti prohladna, ali bez pojave mraza, odnosno temperature će biti koji stepen iznad nule.

Vrlo verovatne česte padavine

Obzirom da ćemo gotovo konstantno biti pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, povremeno nas očekuju kišne epizode, gotovo svaki drugi dan. Tako će narednu sedmicu obeležiti promenljivo i nestabilno vreme, uprkos otopljenju. Dugotrajnija stabilizacija se ne očekuje.

U petak i za vikend preko 15°C?

Sve je izvesnije i da će krajem predstojeće sedmice doći do naglog otopljenja uz temperature koje su iznad prosečnih vrednosti za kraj prve i početak druge dekade marta. Maksimalne temperature bi od petka prelazile 15°C, dok bi čak i jutarnje bile više od 5°C. To bi nesumnjivo moglo pokrenuti vegetaciju, obzirom da je vrlo malo falilo da se to dogodi i pre zahlađenja koje je stiglo kod nas nakon 20-og februara.

Prognoza za Novi Sad 10 dana (ECMWF) - sve toplije
Prognoza za Novi Sad 10 dana (ECMWF) – sve toplije

Prognozu za vašu lokaciju možete pogledati na ovoj stranici, odakle možete pristupiti prognozi za svoju lokaciju, kao i sa svake druge stranice portala putem widgeta za pretragu.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.