Nakon (ledene) kiše slede susnežica i sneg, od ponedeljka toplije

Nakon večerašnje kiše koja će se mestimično lediti pri tlu što može predstavljati veliku opasnost u predelima gde ledene kiše bude (do 22h zabeležena je širom Srema i Bačke) tokom noći mestimično se očekuju snežne padavine, uglavnom južno od linije Vrbas – Novi Bečej. Period do utorka obeležiće dosta promenljivo i dinamično vreme, iako toplije, i dalje prohladno i uglavnom sa temperaturama ispod nule. Od ponedeljka tokom dana sledi otopljenje.

Radarska slika RHMZ 2145h - nove padavine konstantno stižu
Radarska slika RHMZ 2145h – nove padavine konstantno stižu sa zapada i jugozapada

U nastavku večeri očekuju nas kiša i ledena kiša, tako da budite pažljivi, obzirom da će u delovima pokrajine biti opasne poledice. Svim učesnicima u saobraćaju savetuju se dodatne mere opreza, a naravno i pešacima. Bez preke potrebe tokom noći i narednog jutra ne izlazite napolje.

Kiša prelazi noćas u susnežicu i sneg

Sa prilivom hladnijeg vazduha tokom predstojeće noći kiša i ledena kiša će preći u susnežicu i sneg. Doći će i do povećanja visine snežnog pokrivača, uglavnom za 2 do 4cm. U subotu će duvati slab do umeren severozapadni vetar koji će poslepodne oslabiti, a uveče okrenuti smer na jugoistočni. U subotu tokom dana biće pretežno do potpuno oblačno i suvo vreme. U večernjim časovima novo naoblačenje sa snegom.

Jutarnje temperature u subotu će se krećati između -4 i -1°C, a maksimalne dnevne od -1 do 1°C.

U noći ka nedelji malo novog snega, potom suvo do ponedeljka uveče

Jača oblačnost koja stiže do Vojvodine u subotu uveče u noći ka nedelji mestimično će usloviti pojavu snega, ali ne očekuju se značajnije padavine, pa će uglavnom samo simbolično zabelete preko snega koji se do tada bude zadržao.

U nedelju tokom dana biće promenljivo oblačno sa intervalima sunčanog vremena. Duvaće uglavnom slab severoistočni i istočni vetar. Minimalne temperature biće između -5 i -2°C, a maksimalne dnevne kretaće se od -1 do 1°C.

U ponedeljak nakon hladnog jutra danju toplije sa košavom, uveče kiša

Otopljenje u ponedeljak stiže u veći deo Evrope (GFS)
Otopljenje u ponedeljak stiže u veći deo Evrope (GFS)

Nakon ponovo vrlo hladnog jutra u ponedeljak, tokom dana će doći do prodora toplije vazdušne mase. Sa toplim frontom uveče treba očekivati i naoblačenje sa kišom. Već od ranog jutra očekuje se i inteziviranje košave, koja bi postepeno jačala sa odmicanjem dana. Tako bi poslepodne i uveče širom Vojvodine bilo umerene, povremeno jake košave, a na jugu Banata su moguć i udari orkanske jačine.

Jutarnje temperature u ponedeljak bi se kretale između -7 i -2°C, a maksimalne dnevne od 2 do 5°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!