Za vikend toplo i uglavnom suvo, ređa pojava pljuskova i grmljavine

U danima vikenda očekuju nas promenljive vremenske prilike, međutim preovladavaće one lepše – uz dosta sunca i visoke temperature. Lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom može se očekivati u danima vikenda na području Vojvodine, ali će biti ređa. Sada se već može reći da u nekim predelima Vojvodine vlada suša, i kiša je preko potrebna.

Lokalne padavine u subotu poslepodne širom zemlje (ARW)
Lokalne padavine u subotu poslepodne širom zemlje (ARW)

Iznad prikazana mapa ukazuje na to da će se u subotu u većini predela kako u Vojvodini tako i u ostatku Srbije zadržati suvo vreme, ali lokalnu i izolovanu pojavu pljuskova sa grmljavinom ipak treba očekivati.ć

SUBOTA:

Ujutru i pre podne pretežno sunčano, poslepodne uz umeren razvoj dnevne oblačnosti promenljivo oblačno. U većini predela zadržaće se suvo vreme sa sunčanim intervalima, međutim treba računati i na ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, promenljivog smera, uglavnom istočni i severoistočni.

Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 17°C, a maksimalne dnevne od 26 do 29°C.

NEDELJA:

Bez bitnije promene. U prvom delu dana pretežno sunčano, poslepodne promenljivo oblačno. U drugom delu dana i tokom večeri očekuje se retka pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, što znači da će se opet u većini predela zadržati suvo vreme. Nešto veća šansa za lokalne pljuskove i grmljavinu važi za Srem, zapadnu i južnu Bačku. Vetar slab do umeren, promenljivog smera, uglavnom istočni i jugoistočni.

U nedelju će biti malo prijatnije. Minimalne temperature kretaće se između 13 i 16°C, a maksimalne dnevne od 24 do 27°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 612

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *