Visine snega u 19h + galerija prvog snega u Vojvodini

Tokom prethodne noći i današnjeg dana u Vojvodini je padao prvi sneg. Kao što smo juče i najavlivali uglavnom je reč o dekorativnom snežnog pokrivaču visine nekoliko centimetara, ali ima predela Vojvodine koji su “profitirali” odnosno premašili naša očekivanja.

Prema poslednjim merenjima večeras u 19 časova, situacija sa visinom snežnog pokrivača u Vojvodini i Beogradu stoji ovako: Beograd 10cm, Novi Sad 9cm, Sremska Mitrovica 5cm, Zrenjanin i Palić 4cm, Sombor, Kikinda i Banatski Karlovac 2cm, Vršac samo 1cm.

Kada je reč o ostatku Srbije, najviše snega ima u planinskim predelima. Zlatibor ovog puta ima znatno više snega od Kopaonika, visina snega na Zlatiboru iznosi 40cm, a na Kopaoniku 25cm. Od nižih predela najviše snega ima u Loznici 16cm, odnosno Valjevu 14cm.

Dakle, nije teško zaključiti da je zapadni deo zemlje najbolje prošao sa snegom, računajući i više i niže predele. Tako je i u Vojvodini visina snega veća na zapadu i jugozapadu pokrajine, nego na istoku i severu. Obzirom da je temperatura uglavnom bila između 0 i 1°C, sneg je dosta vlažan, topi se, a njegovu visinu diktirao je intenzitet padavina.

Snežni pokrivač polako će se topiti i sutra tokom dana, pa će u mestima gde ga ima do 3cm, već sutra doći do njegovog potpunog otapanja, a u ostalim predelima sa prilivom nešto toplijeg vazhuha u utorak, no o tome više u novoj prognozi…

Za kraj, galerija koju smo pripremili za vas, a zahvaljujući našim vernim pratiocima i meteo-reporterima. Fotografije su poslali: Nemanja Vasiljević, Danijel Kojić, Darko Kostić, Stevo Vranešević, Vladimir Ognjanović, Magdolna Kuprešanin i Dejan Kordin – svima se ovom prilikom i zahvaljujemo.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *