Visine snega u 19h + galerija prvog snega u Vojvodini

Tokom prethodne noći i današnjeg dana u Vojvodini je padao prvi sneg. Kao što smo juče i najavlivali uglavnom je reč o dekorativnom snežnog pokrivaču visine nekoliko centimetara, ali ima predela Vojvodine koji su „profitirali“ odnosno premašili naša očekivanja.

Prema poslednjim merenjima večeras u 19 časova, situacija sa visinom snežnog pokrivača u Vojvodini i Beogradu stoji ovako: Beograd 10cm, Novi Sad 9cm, Sremska Mitrovica 5cm, Zrenjanin i Palić 4cm, Sombor, Kikinda i Banatski Karlovac 2cm, Vršac samo 1cm.

Kada je reč o ostatku Srbije, najviše snega ima u planinskim predelima. Zlatibor ovog puta ima znatno više snega od Kopaonika, visina snega na Zlatiboru iznosi 40cm, a na Kopaoniku 25cm. Od nižih predela najviše snega ima u Loznici 16cm, odnosno Valjevu 14cm.

Dakle, nije teško zaključiti da je zapadni deo zemlje najbolje prošao sa snegom, računajući i više i niže predele. Tako je i u Vojvodini visina snega veća na zapadu i jugozapadu pokrajine, nego na istoku i severu. Obzirom da je temperatura uglavnom bila između 0 i 1°C, sneg je dosta vlažan, topi se, a njegovu visinu diktirao je intenzitet padavina.

Snežni pokrivač polako će se topiti i sutra tokom dana, pa će u mestima gde ga ima do 3cm, već sutra doći do njegovog potpunog otapanja, a u ostalim predelima sa prilivom nešto toplijeg vazhuha u utorak, no o tome više u novoj prognozi…

Za kraj, galerija koju smo pripremili za vas, a zahvaljujući našim vernim pratiocima i meteo-reporterima. Fotografije su poslali: Nemanja Vasiljević, Danijel Kojić, Darko Kostić, Stevo Vranešević, Vladimir Ognjanović, Magdolna Kuprešanin i Dejan Kordin – svima se ovom prilikom i zahvaljujemo.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!