USKRŠNJI VIKEND: Sutra još uvek oblačno i svežije, lepše i toplije u nedelju i ponedeljak

Kako smo i najavili u prognozi objavljenoj u sredu, večeras donosimo detaljne informacije o vremenskim prilikama za naredna tri dana. Dan pred Uskrs, veliku subotu, vremenske prilike neće biti baš obećavajuće, međutim budite bez brige – u nedelju na prvi dan Uskrsa, ali i tokom većeg dela dana u ponedeljak drugog dana Uskrsa očekuje nas znatno lepše temperature uz porast temperatura koje će prelaziti 20°C u najtoplijem delu dana. Opšti utisak kvariće međutim pojačan vetar, i to umerena i jaka košava koja će duvati tokom ova dva dana.

Sinoptička situacija u nedelju (GFS)
Sinoptička situacija u nedelju (GFS) – cikloni u oblasti Pirineja i Sredozemlja guraju topliji vazduh ka nama

SUBOTA:

U subotu će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunačnog vremena, uglavnom u kasnijim poslepodnevnim časovima, dok će ujutru i pre podne biti znatno više oblačnosti. Ujutru i pre podne je samo ponegde moguća i slaba kratkotrajna kiša, dok u drugom delu dana padavina neće biti. Vetar slab do umeren promenljivog smera.

Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 14 do 17°C.

NEDELJA:

U nedelju u prvom delu dana promenljivo oblačno, nešto više oblaka može biti u Banatu, ali sa sunčanim intervalima. Poslepodne u svim predelima Vojvodine pretežno sunčano i toplije. Duvaće umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar, u jutarnjim i zatim ponovo u večernjim časovima na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

Jaki i ponegde olujni udari vetra u nedelju uveče (ARW)
Jaki i ponegde olujni udari vetra u nedelju uveče (ARW)

Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 12°C, a maksimalne dnevne od 19 do 22°C.

PONEDELJAK:

U ponedeljak, drugog dan Uskrsa, koji je ujedno i državni praznik, tokom većeg dela dana preovladavaće pretežno sunčano vreme. Biće prijatno toplo za ovo doba godine, uz temperature iznad normale, tako da se slobodno mogu nositi i kratki rukavi. Kasno poslepodne i uveče očekuje se naoblačenje, a mestimično se očekuje kiša i uz ređu pojavu lokalnih pljuskova. U ponedeljak će takođe duvati umerena i jaka košava, na jugu Banata povremeno i sa udarima olujne jačine – što će nekima pokvariti pozitivan ugođaj koji će inače usloviti sunce i relativno toplo vreme.

Minimalne temperature kretaće se između 10 i 13°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 21 do 24 stepena.

Podsećamo i da se uvek možete poslužiti i automatskom prognozom zasnovanom na evropskom ECMWF numeričkom modelu putem opcije za pretragu sa desne strane, ili posetom stranice sa spiskom lokacija  gde možete odabrati jednu od ponuđenih i takođe koristiti sistem pretrage. Među najposećenijim lokacijama za prognozu vremena tokom prva dva meseca su: Novi Sad, Zrenjanin, Beograd, Subotica i Kikinda.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *