Stiže promena vremena sa kišom i grmljavinom, u petak hladnije, a novo otopljenje sledi za Uskrs

U četvrtak stiže promena vremena sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom i padom temperatura. Hladni front stiže do naših krajeva u večernjim časovima, ali će tokom dana biti predfrontalnih nestabilnosti. Petak će obeležiti hladnije vreme, da bi postepen porast temperatura usledio već od subote. U petak i subotu nad našim područjem zadržava se dosta oblaka, u petak je ponegde moguća kratkotrajna kiša, a drugog dana vikenda za Uskrs treba očekivati lepo vreme uz temperature oko i malo preko 20 stepeni.

ČETVRTAK:

Očekuje se promenljivo oblačno vreme sa  kraćim sunčanim intervalima. Već u prepodnevnim časovima mestimično se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak, ali će se u većini predelima zadržati suvo vreme do kasnog poslepneva. U kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima biće nestabilno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab vetar promenljivog smera, uveče i tokom noći ka petku umeren severozapadni.

Uveče lokalno obilnije padavine (ARW)
Uveče lokalno obilnije padavine (ARW)

Postoji i marginalna šansa prema večerašnjim procenama za pojavu vremenskih nepogoda u kasnijim poslepodnevnim i večernjim satima u vidu lokalno obilnijih padavina, lokalne pojave sugradice ili grada i olujnog vetra. Sigurno je da će mestimično biti obilnije kiše za kratko vreme, dok su verovatnoće za olujni vetar i pojavu grada znatno manje prema večerašnjim procenama.

Jutarnje temperature kretaće se između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne od 17 do 21°C.

PETAK:

Biće umereno do potpuno oblačno vreme sa ređim sunčanim intervalima u poslepodnevnim časovima. Biće uglavnom suvo, ali ne treba isključiti ni pojavu kratkotrajne kiše, naročito u poslepodnevnim i  večernjim časovima. Duvaće uglavnom umeren severni i severozapadni vetar.

Maksimalne temperature u širem regionu u petak (ARW)
Maksimalne temperature u širem regionu u petak (ARW)

Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 11°C, a maksimalne dnevne od 13 do 15°C.

VIKEND:

U subotu se zadržava umereno do potpuno oblačno vreme sa ređim sunčanim intervalima, ali se očekuje postepen priliv toplijeg vazduha, pa će danju biti malo toplije u odnosu na petak. Maksimalne temperature kretaće se između 15 i 18 stepeni.

U nedelju treba očekivati pretežno sunčano i još toplije vreme, sa maksimalnim temperaturama oko i malo preko 20 stepeni Celzijusa.

Detaljna prognoza za praznične dane vikenda sledi u petak, dok je za sutra u planu srednjoročna prognoza vremena za period do sredine aprila.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!