UPEKLO: U Vojvodini danas i do 34°C, u Beogradu 35°C, večeras i noćas moguće nevreme!

U skladu sa našim najavama današnji dan bio je najtopliji na području Vojvodine, ali i ostatka Srbije od početka klimatološkog leta i uopšte u dosadašnjem delu godine. Na području Vojvodine najviša temperatura izmerena je u Novom Sadu gde je zabeleženo maksimalnih 34.1°C, no obzirom da je i Beograd jednim delom geografski u Vojvodini vredno je pomena da je u glavnom gradu Srbije danas zabeleženo maksimalnih 34.7°C.

Maksimalne temperature na području Srbije - 12. jun 2018
Maksimalne temperature na području Srbije – 12. jun 2018

Na području Vojvodine danas su se maksimalne temperature kretale između 32.1°C koliko je izmereno na Paliću i 34.1°C, koliko je izmereno u Novom Sadu. U ostatku Srbije, veoma toplo danas je bilo u Smederevskoj Palanci, Kragujevcu i Kraljevu gde je inače izmerena i najviša temperatura danas – tropskih 35.4°C.

Večeras i noću ređi lokalni pljuskovi i grmljavina, moguće jače nevreme

U nastavku večeri, kao i tokom predstojeće noći ka sredi očekuje se destabilizacija atmosfere na području Vojvodine, a u sklopu predfrontalnih nestabilnosti – obzirom da nas sutra u drugom delu dana očekuje prolazak hladnog fronta preko našeg područja.

Večeras i tokom noći treba očekivati uglavnom ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom, sa većom verovatnoćom za iste u predelima severno od linije Novi Sad – Zrenjanin. Iako se očekuje ređa pojava pljuskova i grmljavine, njihov intenzitet može biti prilično jak, pa tako nije isključena izolovana pojava vremenskih nepogoda, pre svega u vidu olujnog vetra i pojave grada. Ovi oblaci premeštaće se pravcem jugozapad – severoistok.

Mogućnost grada kasno večeras (GFS) - u centru pažnje zemlja oluja Mađarska
Mogućnost grada kasno večeras (GFS) – u centru pažnje “zemlja oluja” Mađarska

Kao što se može zapaziti i na iznad priloženoj karti, večeras i tokom noći u centru pažnje će zapravo biti Mađarska i delovi Rumunije, dok bi po koji olujni oblak samo zakačio Vojvodinu, sa većom verovatnoćom na severu Bačke i Banata.

Sutra malo prijatnije, popodne moguće jače nevreme sa nepogodama

Kao što smo pisali još u nedelju, sutra se na području Srbije, pa tako i Vojvodine mogu očekivati vrlo ozbiljna nevremena sa vremenskim nepogodama – u poslepodnevnim i večernjim časovima. Obzirom da smo mogućnost već najavili, a sada i ponovili, detaljnu analizu kao i izdavanje zvaničnog upozorenja ostavićemo za sredu u prepodnevnim časovima.

U sredu do 10 časova ćemo izaći sa malo detaljnijom analizom naših očekivanja povodom meteoroloških dešavanja sutra poslepodne.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *