UPEKLO: U Vojvodini danas i do 34°C, u Beogradu 35°C, večeras i noćas moguće nevreme!

U skladu sa našim najavama današnji dan bio je najtopliji na području Vojvodine, ali i ostatka Srbije od početka klimatološkog leta i uopšte u dosadašnjem delu godine. Na području Vojvodine najviša temperatura izmerena je u Novom Sadu gde je zabeleženo maksimalnih 34.1°C, no obzirom da je i Beograd jednim delom geografski u Vojvodini vredno je pomena da je u glavnom gradu Srbije danas zabeleženo maksimalnih 34.7°C.

Maksimalne temperature na području Srbije - 12. jun 2018
Maksimalne temperature na području Srbije – 12. jun 2018

Na području Vojvodine danas su se maksimalne temperature kretale između 32.1°C koliko je izmereno na Paliću i 34.1°C, koliko je izmereno u Novom Sadu. U ostatku Srbije, veoma toplo danas je bilo u Smederevskoj Palanci, Kragujevcu i Kraljevu gde je inače izmerena i najviša temperatura danas – tropskih 35.4°C.

Večeras i noću ređi lokalni pljuskovi i grmljavina, moguće jače nevreme

U nastavku večeri, kao i tokom predstojeće noći ka sredi očekuje se destabilizacija atmosfere na području Vojvodine, a u sklopu predfrontalnih nestabilnosti – obzirom da nas sutra u drugom delu dana očekuje prolazak hladnog fronta preko našeg područja.

Večeras i tokom noći treba očekivati uglavnom ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom, sa većom verovatnoćom za iste u predelima severno od linije Novi Sad – Zrenjanin. Iako se očekuje ređa pojava pljuskova i grmljavine, njihov intenzitet može biti prilično jak, pa tako nije isključena izolovana pojava vremenskih nepogoda, pre svega u vidu olujnog vetra i pojave grada. Ovi oblaci premeštaće se pravcem jugozapad – severoistok.

Mogućnost grada kasno večeras (GFS) - u centru pažnje zemlja oluja Mađarska
Mogućnost grada kasno večeras (GFS) – u centru pažnje „zemlja oluja“ Mađarska

Kao što se može zapaziti i na iznad priloženoj karti, večeras i tokom noći u centru pažnje će zapravo biti Mađarska i delovi Rumunije, dok bi po koji olujni oblak samo zakačio Vojvodinu, sa većom verovatnoćom na severu Bačke i Banata.

Sutra malo prijatnije, popodne moguće jače nevreme sa nepogodama

Kao što smo pisali još u nedelju, sutra se na području Srbije, pa tako i Vojvodine mogu očekivati vrlo ozbiljna nevremena sa vremenskim nepogodama – u poslepodnevnim i večernjim časovima. Obzirom da smo mogućnost već najavili, a sada i ponovili, detaljnu analizu kao i izdavanje zvaničnog upozorenja ostavićemo za sredu u prepodnevnim časovima.

U sredu do 10 časova ćemo izaći sa malo detaljnijom analizom naših očekivanja povodom meteoroloških dešavanja sutra poslepodne.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!