U protekla 24 sata uglavnom 15 do 25mm kiše, a ponegde i do 40 litara!

U Novom Sadu u protekla 24 časa, tačnije jutros do 8 časova zabeleženo je čak 41.5mm vodenog taloga. U Temerinu nedaleko od Novog Sada palo je 35mm kiše, dok je prosek na nivou Vojvodine uglavnom između 15 i 25 litara po kvadratnom metru.

Padavine u protekla 24h (subota do 8 sati) – Izvor: ogimet.com

Na nivou Srbije najviše kiše palo je prema zvaničnim merenjima (na glavnim meteorološkim stanicama) na području Kraljeva, a pored Novog Sada mnogo kiše palo je i na području Kopaonika, Niša, Kruševca, i Sremske Mitrovice.

Na području Zrenjanina beleži se uglavnom između 20 i 25mm kiše, koja je pala uglavnom sinoć i tokom prvog dela protekle noći, a slično je i na području Kikinde.

Novi talas konkretnijih padavina u Vojvodini se očekuje tokom noći ka nedelji, ujutru, i u prvom delu dana kada se očekuju kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Više detalja za naredne dane u našoj trodnevnoj prognozi.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *