U ponedeljak do 34°C, potom povremena kiša i period svežijeg vremena

U ponedeljak u drugom delu dana očekuje nas promena vremena koja će u večernjim satima i u noći ka utorku usloviti kišu, i ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Uz umeren do jak severozapadni vetar doći će do priliva hladnije vazdušne mase. Od utorka pa do kraja nedelje, maksimalne temperature uglavnom neće prelaziti 25°C, a takav niz dana sa temperaturama ispod 25°C, nismo imali još od prve polovine juna! Treba istaći i da su to temperature ispod proseka za kraj avgusta.

U ponedeljak u prvom delu dana očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. U drugom delu dana očekuje se jače naoblačenje, a u kasnijim večernjim časovima i u noći ka utorku, očekuje se kiša mestimično. Moguća je i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Maksimalne temperature od 29°C na krajnjem severozapadu, do 34°C na jugoistoku pokrajine.

U večernjim časovima, i to pre padavinske zone, duvaće umeren, na udare jak severozapadni vetar, usled premeštanja hladnog fronta preko našeg područja.

U utorak će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme sa kraćim sunčanim intervalima, i povremeno sa kišom. Više padavina očekuje se u jutarnjim časovima i pre podne. Potom će sve do srede popodne biti uglavnom suvo, kada se očekuje nova količina kiše, uglavnom u južnoj polovini pokrajine.

U utorak će se maksimalne temperature kretati uglavnom između 23 i 26°C, a u sredu od 20 do 23°C.

Detaljniju prognozu za naredna tri dana možete pratiti na našoj stranici trodnevne prognoze za Vojvodinu i Beograd, a koja se svakodnevno ažurira.

Teško je sada govoriti o očekivanoj ukupnoj količini padavina u naredna tri dana, ali uglavnom se radi o 10 do 20mm vodenog taloga.

Prijatne temperature i u nastavku sedmice, nova kiša moguća 27-28. avgusta

Prema večerašnjim proračunima numeričkih modela, u četvrtak se očekuje promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme, sa dužim sunčanim intervalima. U petak bi moglo doći do novog jačeg naoblačenja, a uz dosta oblaka očekuje se i povremena kiša.

Tokom ova dva dana jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 11 i 14°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 23 do 26°C. Naravno, manje promene su moguće, i svakako pratite naše nove prognoze narednih dana.

U petak i subotu moguća je nova ciklonska aktivnost iznad naših krajeva, što bi rezultovalo novim padavinama, a moguć je i novi manji pad temperatura.

Za sada, trend definitivno ide u pravcu da će maksimalne temperature od utorka pa do kraja sledeće nedelje uglavnom biti ispod 25°C, te da je gotovo sa vrućinama i temperaturama od 35 i više stepeni.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *