Toplije, ali vetrovito i uz česte oblake, novo zahlađenje moguće već poslednjeg dana marta?

Kakvo se vreme očekuje tokom naredna dva dana pisali smo u današnjoj reportaži o snegu u Vojvodini, a može poslužiti i trodnevna prognoza za Vojvodinu. Svakako ističemo da se u četvrtak očekuje jak i olujni istočni i jugoistočni vetar, a u petak umeren do jak. Narednih dana biće toplije, ali i uz dosta oblaka. Novo zahlađenje sve je izvesnije već u utorak, 31. marta.

Nakon pojačanog vetra tokom četvrtka i petka, u danima vikenda slab do umeren vetar promenljivog smera i biće znatno prijatnije. Dok će naredna dva dana obeležiti promenljivo oblačno, ali suvo vreme, u petak i sa dužim sunčanim intervalima, u danima vikenda ipak će postojati mogućnost za mestimičnu kratkotrajnu kišu. Dakle, i tada bi se u većini mesta zadržalo suvo vreme, ali je za razliku od naredna dva dana poželjno poneti kišobran sa sobom, naročito u poslepodnevnim satima.

Nakon hladnog jutra u četvrtak uz minimalne temperature između 0 i 3°C, u petak i za dane vikenda jutarnje temperature kretaće se između 3 i 7°C. Maksimalne dnevne temperature u četvrtak kretaće između 8 i 10°C, a u petak i za dane vikenda između 13 i 16°C, u nedelju ponegde i do 17°C.

Relativno toplo još u ponedeljak, potom novo zahlađenje

U ponedeljak se prema večerašnjim proračunima očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, uveče sa kišom mestimično. Maksimalne temperature u ponedeljak kretale bi se do 18°C.

Sinoptička situacija u ponedeljak (GFS)

Od utorka, poslednjeg dana marta, treba očekivati novi pad temperatura, koji bi maksimalne temperature spustile na ispod 10°C. U utorak se očekuje kišovito vreme.

Temperatura na oko 1500m u utorak (GFS)

Više detalja o ovom zahlađenju u petak ili subotu.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 631

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *