Toplije, ali vetrovito i uz česte oblake, novo zahlađenje moguće već poslednjeg dana marta?

Kakvo se vreme očekuje tokom naredna dva dana pisali smo u današnjoj reportaži o snegu u Vojvodini, a može poslužiti i trodnevna prognoza za Vojvodinu. Svakako ističemo da se u četvrtak očekuje jak i olujni istočni i jugoistočni vetar, a u petak umeren do jak. Narednih dana biće toplije, ali i uz dosta oblaka. Novo zahlađenje sve je izvesnije već u utorak, 31. marta.

Nakon pojačanog vetra tokom četvrtka i petka, u danima vikenda slab do umeren vetar promenljivog smera i biće znatno prijatnije. Dok će naredna dva dana obeležiti promenljivo oblačno, ali suvo vreme, u petak i sa dužim sunčanim intervalima, u danima vikenda ipak će postojati mogućnost za mestimičnu kratkotrajnu kišu. Dakle, i tada bi se u većini mesta zadržalo suvo vreme, ali je za razliku od naredna dva dana poželjno poneti kišobran sa sobom, naročito u poslepodnevnim satima.

Nakon hladnog jutra u četvrtak uz minimalne temperature između 0 i 3°C, u petak i za dane vikenda jutarnje temperature kretaće se između 3 i 7°C. Maksimalne dnevne temperature u četvrtak kretaće između 8 i 10°C, a u petak i za dane vikenda između 13 i 16°C, u nedelju ponegde i do 17°C.

Relativno toplo još u ponedeljak, potom novo zahlađenje

U ponedeljak se prema večerašnjim proračunima očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, uveče sa kišom mestimično. Maksimalne temperature u ponedeljak kretale bi se do 18°C.

Sinoptička situacija u ponedeljak (GFS)

Od utorka, poslednjeg dana marta, treba očekivati novi pad temperatura, koji bi maksimalne temperature spustile na ispod 10°C. U utorak se očekuje kišovito vreme.

Temperatura na oko 1500m u utorak (GFS)

Više detalja o ovom zahlađenju u petak ili subotu.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!