Jutros do 21cm snega u nizijama Vojvodine, na Fruškoj Gori i do 40cm (FOTO;VIDEO)

Prema zvaničnim merenjima visina snega jutros se kretala od 1cm u Kikindi, do 21cm koliko je izmereno u Novom Sadu. Iako je u Sremskoj Mitrovici izmereno 12cm snega, upravo u Sremu jutros su beležene najviše visine snega, a naročito na Fruškoj Gori, gde je visina pokrivača i do 40cm.

Mi smo za vas pripremili galeriju fotografija, ali i video snimaka, koje su nam tokom prepodneva poslali naši pratioci iz raznih krajeva Vojvodine, a naročito iz Srema i Bačke.

U Banatu ima najmanje snega, pa su tako fotografije iz ovog dela Vojvodine izostale. Usled fenskog uticaja istočnog vetra sa Karpata, ovaj deo Vojvodine imao je najviše temperature, što je sprečilo formiranje konkretnijeg snežnog pokrivača. Na to su naše najave i ukazivale.

Beočin (NP Fruška Gora) – Klaudija Miljković
Irig (Fruška Gora) – Dragana Drobac
Sremska Kamenica (Fruška Gora) – Jovan Lemajić
Sremska Kamenica (Fruška Gora) – Jovan Lemajić
Stari Ledinci (Fruška Gora) – Radulović Dragan
Vilovo (Titel) – Radoslav Panić
Vilovo (Titel) – Radoslav Panić
Vilovo (Titel) – Radoslav Panić
Banstol – Zeljka Vrban
Banstol – Zeljka Vrban
Veternik – Miomirka Grcić
Odžaci – Elvira Kohout
Temerin – Foto: Varga Zoltán
Martovska snežna bajka na Fruškoj Gori uz oko 35cm snega

Na Fruškoj Gori jutros oko 35cm snega, ponegde i malo više. Ova vojvođanska planinska lepotica inače jutros meri više snega nego Zlatibor. U nastavku dana biće još fotografija, i snimaka, iz raznih krajeva Vojvodine.Video: Jovan Lemajić (Lemax)

Publiée par VojvodinaMeteo sur Mercredi 25 mars 2020
Košava i sneg u podnožju Fruške Gore

Jak vetar i sneg pobrinuli su se za zimski ambijent kakav nismo imali kada je trebalo, nego sada na početku kalendarskog proleća. Radi se o okolini Sremske Kamenice.Video: Klik FM

Publiée par VojvodinaMeteo sur Mercredi 25 mars 2020

Od sutra toplije, ali i vetrovito uz dosta oblaka

U četvrtak će preovladavati umereno do pretežno oblačno vreme, tek sa kraćim sunčanim intervalima, dok će u petak preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim periodima sunčanog vremena.

Tokom ova dva dana duvaće umeren do jak istočni i jugoistočni vetar, u četvrtak i sa udarima olujne jačine, a vetar će biti u slabljenju u petak u drugom delu dana.

U četvrtak će se minimalne temperature kretati između 0 i 2°C, a maksimalne dnevne od 8 do 10°C. U petak, jutarnje temperature biće u intervalu od 3 do 6°C, a maksimalne dnevne od 13 do 15°C.

Više informacija o očekivanim vremenskim prilikama u danima vikenda, kao i početkom aprila, večeras u novoj objavi.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!