Jutros do 21cm snega u nizijama Vojvodine, na Fruškoj Gori i do 40cm (FOTO;VIDEO)

Prema zvaničnim merenjima visina snega jutros se kretala od 1cm u Kikindi, do 21cm koliko je izmereno u Novom Sadu. Iako je u Sremskoj Mitrovici izmereno 12cm snega, upravo u Sremu jutros su beležene najviše visine snega, a naročito na Fruškoj Gori, gde je visina pokrivača i do 40cm.

Mi smo za vas pripremili galeriju fotografija, ali i video snimaka, koje su nam tokom prepodneva poslali naši pratioci iz raznih krajeva Vojvodine, a naročito iz Srema i Bačke.

U Banatu ima najmanje snega, pa su tako fotografije iz ovog dela Vojvodine izostale. Usled fenskog uticaja istočnog vetra sa Karpata, ovaj deo Vojvodine imao je najviše temperature, što je sprečilo formiranje konkretnijeg snežnog pokrivača. Na to su naše najave i ukazivale.

Beočin (NP Fruška Gora) – Klaudija Miljković
Irig (Fruška Gora) – Dragana Drobac
Sremska Kamenica (Fruška Gora) – Jovan Lemajić
Sremska Kamenica (Fruška Gora) – Jovan Lemajić
Stari Ledinci (Fruška Gora) – Radulović Dragan
Vilovo (Titel) – Radoslav Panić
Vilovo (Titel) – Radoslav Panić
Vilovo (Titel) – Radoslav Panić
Banstol – Zeljka Vrban
Banstol – Zeljka Vrban
Veternik – Miomirka Grcić
Odžaci – Elvira Kohout
Temerin – Foto: Varga Zoltán
https://www.facebook.com/vojvodinameteo/videos/161909991604824/
https://www.facebook.com/vojvodinameteo/videos/142557927166404/

Od sutra toplije, ali i vetrovito uz dosta oblaka

U četvrtak će preovladavati umereno do pretežno oblačno vreme, tek sa kraćim sunčanim intervalima, dok će u petak preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim periodima sunčanog vremena.

Tokom ova dva dana duvaće umeren do jak istočni i jugoistočni vetar, u četvrtak i sa udarima olujne jačine, a vetar će biti u slabljenju u petak u drugom delu dana.

U četvrtak će se minimalne temperature kretati između 0 i 2°C, a maksimalne dnevne od 8 do 10°C. U petak, jutarnje temperature biće u intervalu od 3 do 6°C, a maksimalne dnevne od 13 do 15°C.

Više informacija o očekivanim vremenskim prilikama u danima vikenda, kao i početkom aprila, večeras u novoj objavi.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *