Temperature uglavnom iznad normale do kraja sedmice, lepše vreme od četvrtka

Nakon još jednog dana u kom će biti mnogo oblaka, ponegde i sa pojavom kratkotrajne kiše i pljuskova koji mogu biti praćeni grmljavinom, od četvrtka treba očekivati lepše vremenske prilike na našem području. Od četvrtka do kraja sedmice treba očekivati malo do umereno oblačno vreme, a zapravo u većini dana pretežno sunčano, i bez padavina. Za vikend bi trebao izostati i značajniji vetar, a maksimalne temperature u nedelju će dostizati 24°C.

Anticiklon dominira većim delom Evrope u petak (GFS)
Anticiklon dominira većim delom Evrope u petak (GFS) – našem području omogućava stabilno vree uz severna strujanja

Podsećamo da je tekstualna prognoza za sredu i četvrtak objavljena još sinoć, a uvek možete pristupiti i automatskoj prognozi na osnovu ECMWF numeričkog modela za svoju lokaciju.

PETAK:

Nakon mestimično nešto više oblačnosti u jutarnjim satima, u petak tokom dana treba računati na pretežno sunčano vreme sa malo oblaka. Duvaće i uglavnom umeren severni i severoistočni vetar.

Jutarnje temperature biće između 10 i 13°C, a maksimalne dnevne od 18 do 20°C.

Maksimalne temperature u širem regionu u petak (ARW)
Maksimalne temperature u širem regionu u petak (ARW) – u Vojvodini i ostatku Srbije teško preko 20°C

VIKEND:

U danima vikenda treba očekivati pretežno sunčano vreme, doduše u nedelju uz nešto više oblaka može biti i malo do umereno oblačno, ali sa dužim sunčanim intervalima. Padavine se ne očekuju, a temperature će biti u daljem postepenom porastu.

Maksimalne temperature u subotu bi se kretale između 20 i 22°C, a drugog dana vikenda između 22 i 24 stepena.

Kako je vikend  ipak izvan 72 sata od termina prognoziranja, prognoza je naravno podložna promeni u narednim danima.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *