U utorak i sredu nestabilno sa prljavom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, od četvrtka stabilno

Utorak i sredu obeležiće promenljivo i nestabilno vreme sa dosta oblaka, te lokalnu pojavu kratkotrajne prljave kiše (usled velike koncentracije peska iz Sahare u atmosferi) i pljuskova koji će biti praćeni grmljavinom. Lokalna kiša, pljuskovi i grmljavina, tokom oba dana očekuju se uglavnom u poslepodnevnim satima. Dobra vest je da konačno prestaje dosadna košava koja je duvala juče i danas. U četvrtak treba očekivati stabilizaciju i pretežno sunčano vreme.

UTORAK:

Biće promenljivo oblačno i nestabilno, poslepodne i u ranim večernjim časovima mestimično sa prljavom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Nešto veće šanse za češću pojavu kiše važe u zapadnim predelima Vojvodine, u Sremu i Bačkoj, odnosno zapadnije od Tise i Dunava. Vetar slab, promenljivog smera, uveče pojačan severni i severoistočni.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom u utorak (ARW)
Kiša i pljuskovi sa grmljavinom u utorak (ARW) – veća šansa zapadno od Tise

Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 13°C, a maksimalne dnevne od 21 do 23°C.

SREDA:

U sredu bez bitnije promene. Zadržava se promenljivo oblačno vreme, u poslepodnevnim i ranijim večernjim časovima mestimično sa kratkotrajnom kišom, a biće i uslova za pljuskove praćene grmljavinom – ovog puta najviše na jugu Banata, dok su u ostalim predelima šanse znatno manje. U sredu će duvati uglavnom umeren severni i severoistočni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 13°C, a maksimalne dnevne od 20 do 22°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak treba očekivati stabilizaciju vremenskih prilika, a konačno će i pesak poreklom iz Sahare napustiti atmosferu iznad naših krajeva. Očekuje se pretežno sunčano vreme, a duvaće uglavnom umeren severoistočni vetar.

Minimalne temperature biće u intervalu od 9 do 11°C, a maksimalne dnevne kretaće se između 20 i 22°C, kao i prethodnog dana.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!