U utorak i sredu nestabilno sa prljavom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, od četvrtka stabilno

Utorak i sredu obeležiće promenljivo i nestabilno vreme sa dosta oblaka, te lokalnu pojavu kratkotrajne prljave kiše (usled velike koncentracije peska iz Sahare u atmosferi) i pljuskova koji će biti praćeni grmljavinom. Lokalna kiša, pljuskovi i grmljavina, tokom oba dana očekuju se uglavnom u poslepodnevnim satima. Dobra vest je da konačno prestaje dosadna košava koja je duvala juče i danas. U četvrtak treba očekivati stabilizaciju i pretežno sunčano vreme.

UTORAK:

Biće promenljivo oblačno i nestabilno, poslepodne i u ranim večernjim časovima mestimično sa prljavom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Nešto veće šanse za češću pojavu kiše važe u zapadnim predelima Vojvodine, u Sremu i Bačkoj, odnosno zapadnije od Tise i Dunava. Vetar slab, promenljivog smera, uveče pojačan severni i severoistočni.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom u utorak (ARW)
Kiša i pljuskovi sa grmljavinom u utorak (ARW) – veća šansa zapadno od Tise

Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 13°C, a maksimalne dnevne od 21 do 23°C.

SREDA:

U sredu bez bitnije promene. Zadržava se promenljivo oblačno vreme, u poslepodnevnim i ranijim večernjim časovima mestimično sa kratkotrajnom kišom, a biće i uslova za pljuskove praćene grmljavinom – ovog puta najviše na jugu Banata, dok su u ostalim predelima šanse znatno manje. U sredu će duvati uglavnom umeren severni i severoistočni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 13°C, a maksimalne dnevne od 20 do 22°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak treba očekivati stabilizaciju vremenskih prilika, a konačno će i pesak poreklom iz Sahare napustiti atmosferu iznad naših krajeva. Očekuje se pretežno sunčano vreme, a duvaće uglavnom umeren severoistočni vetar.

Minimalne temperature biće u intervalu od 9 do 11°C, a maksimalne dnevne kretaće se između 20 i 22°C, kao i prethodnog dana.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *