Suvo vreme uz dosta sunca i temperature oko normale zadržava se do kraja sedmice

Pojava slabog jutarnjeg mraza, smena oblačnih i znatno dužih sunčanih intervala, kao i suvo vreme bez padavina uz dnevne maksimume i do 10°C – biće standardna slika narednih dana. Kratkotrajno, tačnije samo u petak, u košavskom području pojačan jugoistočni vetar. U nedelju moguća magla.

PETAK:

Preovladavaće pretežno sunčano vreme, tek kasnije poslepodne i uveče očekuje se delimično naoblačenje. Duvaće slab do umeren, u Banatu povremeno i jak jugoistočni vetar – naročito u drugom delu dana.

Jutarnje temperature kretaće se između -2 i 0°C, a maksimalne dnevne od 7 do 11°C.

SUBOTA:

Biće malo do umereno oblačno vreme sa uglavnom dužim sunčanim intervalima. Vetar će već tokom prepodneva oslabiti i biće slab – promenljivog smera, uveče slab do umeren zapadni i severozapadni.

Minimalne temperature kretaće se kao i prethodnog dana od -2 do 0°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 8 do 10°C.

NEDELJA:

U nedelju će dodatno ojačati uticaj prostranog polja visokog vazdušnog pritiska koje će diktirati vremenske uslove u najvećem delu Evrope. Vrednosti vazdušnog pritiska biće blizu 1035hPa (na morskom nivou). Uz ovako stabilno vreme, uz izostanaj značajnijeg mešanja vazduha, postojaće mogućnost za formiranje magle, koja bi se zadržala ponegde i tokom prepodneva.

Prostrani anticiklon utiče na vreme u većem delu Evrope (GFS)
Prostrani anticiklon utiče na vreme u većem delu Evrope (GFS)

Jutarnje temperature kretaće se između -2 i 1°C, a maksimalne dnevne ponovo između 8 i 10°C, međutim uz eventualno duže zadržavanje magle mogle bi biti i značajno niže.

Detaljniju prognozu za svoju lokaciju možete saznati na sledeće načine.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *