Sutra krajem dana pljuskovi i grmljavina, za vikend prijatnije temperature

Sutra će tokom većeg dela dana preovladavati pretežno sunčano i još uvek ekstremno toplo vreme. Jutarnje temperature kretaće se između 22 i 25°C (tropska noć), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 35 do 37°C, ponegde i do 38°C. Duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar, krajem dana u slabljenju.

U kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima uz destabilizaciju atmosfere očekuje se ređa pojava lokalnih pljuskova i grmljavine, a biće uslova i za kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

Nestabilnosti sutra poslepodne (WRF)

U subotu će preovladavati promenljivo oblačno i temperaturno prijatnije vreme, uz jutarnje temperature između 18 i 21°C (ponegde tropska noć), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 29 do 33°C. U subotu će duvati slab do umeren vetar promenljivog smera. Tokom celog dana biće uslova za ređu pojavu lokalnih pljuskova i grmljavine.

Maksimalne temperature u subotu (GFS)

U nedelju sledi ponovni porast temperatura, te će nakon prijatnog jutra uz minimume između 18 i 20°C, maksimalne temperature kretati između 32 i 34°C. Duvaće umeren jugoistočni vetar.

Nove informacije o vremenu u nedelju, ali i početkom sledeće nedelje, slede već sutra na portalu…
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.