Pred nama topao i sunčan vikend, letnje temperature u ponedeljak, a onda sledi pogoršanje

Prostrani anticiklon koji već utiče na vreme u većem delu Evrope, nastaviće da utiče na vreme u našim krajevima i u naredna 2-3 dana. Iako će anticiklon postepeno slabiti, obezbediće našim krajevima pretežno sunčano i postepeno toplije vreme, sve do ponedeljka uveče. U nedelju i ponedeljak očekuju se i letnje temperature, koje više podsećaju na jun nego april, a pogoršanje koje sledi u ponedeljak uveče i utorak biće prolaznog karaktera.

Sinoptička situacija u subotu (GFS)
Sinoptička situacija u subotu (GFS) – toplo i stabilno vreme zadržava se u većem delu Evrope

Iskoristite predstojeći vikend za boravak u prirodi i odmor, bez bojazni da će pasti kiša, duvati pojačan vetar, a i temperature će biti sasvim prijatne za ovakve aktivnosti.

SUBOTA:

U Vojvodini u subotu sunčano i prijatno toplo vreme. Vetar slab, promenljivog pravca.

Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 10°C, a maksimalne dnevne od 22 do 24°C.

NEDELJA:

Drugog dana vikenda bez bitnije promene, zadržava se potpuno stabilno i sunčano vreme, a biće i malo toplije u odnosu na subotu. Vetar slab, ređe kratkotrajno i umeren – zapadni i jugozapadni.

Minimalne temperature kretaće se između 9 i 12°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C, a ponegde može biti izmereno i do 27 stepeni.

Maksimalne temperature u nedelju u širem regionu (ARW)
Maksimalne temperature u nedelju u širem regionu (ARW)

U ponedeljak pretežno sunčano, još toplije, uveče promena

U ponedeljak se tokom najvećeg dela dana zadržava pretežno sunčano i stabilno vreme na području Vojvodine. Pred prolaznu promenu vremena, ponedeljak će biti još malo topliji i tako ujedno najtopliji dan od naredna tri dana, maksimalne temperature kretaće se između 25 i 28°C. U ponedeljak će duvati slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, uveče severozapadni u pojačanju.

Za razliku od vikenda, u ponedeljak se očekuje i nešto više visoke oblačnosti, kroz koju će doduše sunčevi zraci neometano prolaziti. Uveče se očekuje i destabilizacija, usled približavanja frontalnog poremećaja, pa tako u večernjim časovima i u noći ka utorku treba očekivati mestimično kratkotrajnu kišu, a ponegde je moguć i pljusak praćen grmljavinom.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.