Pred nama topao i sunčan vikend, letnje temperature u ponedeljak, a onda sledi pogoršanje

Prostrani anticiklon koji već utiče na vreme u većem delu Evrope, nastaviće da utiče na vreme u našim krajevima i u naredna 2-3 dana. Iako će anticiklon postepeno slabiti, obezbediće našim krajevima pretežno sunčano i postepeno toplije vreme, sve do ponedeljka uveče. U nedelju i ponedeljak očekuju se i letnje temperature, koje više podsećaju na jun nego april, a pogoršanje koje sledi u ponedeljak uveče i utorak biće prolaznog karaktera.

Sinoptička situacija u subotu (GFS)
Sinoptička situacija u subotu (GFS) – toplo i stabilno vreme zadržava se u većem delu Evrope

Iskoristite predstojeći vikend za boravak u prirodi i odmor, bez bojazni da će pasti kiša, duvati pojačan vetar, a i temperature će biti sasvim prijatne za ovakve aktivnosti.

SUBOTA:

U Vojvodini u subotu sunčano i prijatno toplo vreme. Vetar slab, promenljivog pravca.

Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 10°C, a maksimalne dnevne od 22 do 24°C.

NEDELJA:

Drugog dana vikenda bez bitnije promene, zadržava se potpuno stabilno i sunčano vreme, a biće i malo toplije u odnosu na subotu. Vetar slab, ređe kratkotrajno i umeren – zapadni i jugozapadni.

Minimalne temperature kretaće se između 9 i 12°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C, a ponegde može biti izmereno i do 27 stepeni.

Maksimalne temperature u nedelju u širem regionu (ARW)
Maksimalne temperature u nedelju u širem regionu (ARW)

U ponedeljak pretežno sunčano, još toplije, uveče promena

U ponedeljak se tokom najvećeg dela dana zadržava pretežno sunčano i stabilno vreme na području Vojvodine. Pred prolaznu promenu vremena, ponedeljak će biti još malo topliji i tako ujedno najtopliji dan od naredna tri dana, maksimalne temperature kretaće se između 25 i 28°C. U ponedeljak će duvati slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, uveče severozapadni u pojačanju.

Za razliku od vikenda, u ponedeljak se očekuje i nešto više visoke oblačnosti, kroz koju će doduše sunčevi zraci neometano prolaziti. Uveče se očekuje i destabilizacija, usled približavanja frontalnog poremećaja, pa tako u večernjim časovima i u noći ka utorku treba očekivati mestimično kratkotrajnu kišu, a ponegde je moguć i pljusak praćen grmljavinom.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *