Pogledajte snežne scene u Vojvodini danas (FOTO;VIDEO)

Drugi deo dana u ponedeljak, prethodna noć, današnje jutro i pre podne – konačno su doneli zimski ambijent praktično čitavoj Vojvodini. Pored temperature koja je u konstantnom minusu, pao je i najveći sneg ove zime u većini predela, i po prvi put to je onaj pravi suv sneg, a ne prolazna bljuzgavica.

Najviše snega ima na Fruškoj Gori, gde je snega zaostalo i od prethodnih padavina, što ne čudi mnogo – obzirom da je tokom februara često bilo graničnih padavina, kada je u nizijama padala susnežica, a na Fruškoj Gori sneg. Tamo ima više od 35cm belog pokrivača. U nižim predelima, visina snega prema zvaničnim merenjima na 7 meteoroloških stanica u Vojvodini kreće se između 4 i 15cm snega, ali ga lokalno ima i više.

U nastavku vam prenosimo kako je snežna idila izgledala danas na području Vojvodine, najviše fotografija dolazi nam iz Zrenjanina. Pozivamo vas i da se pretplatite na naš YouTube kanal, gde ćemo biti sve aktivniji.

Magistrala pod snegom u Zrenjaninu - 27. februar
Magistrala pod snegom u Zrenjaninu – 27. februar
Centralno gradsko jezero Zrenjanon - 27. februar
Centralno gradsko jezero Zrenjanon – 27. februar
Panorama zavejanog trga Zrenjanin - 27. februar
Panorama zavejanog trga Zrenjanin – 27. februar
Trg Slobode pod snegom Zrenjanin - 27. februar
Trg Slobode pod snegom Zrenjanin – 27. februar
Čišćenje ulica od snega u Temerinu - 27. februar
Čišćenje ulica od snega u Temerinu – 27. februar (Foto: Varga Zoltán)
Čišćenje ulica od snega u Temerinu (2) - 27. februar
Čišćenje ulica od snega u Temerinu (2) – 27. februar (Foto: Varga Zoltan)
Prelepa scena iz Bačkog Petrovca - 27. februar
Prelepa scena iz Bačkog Petrovca – 27. februar (Foto: Maja Zajac)
Bašaid zavejan - 27. februar
Bašaid zavejan – 27. februar (Foto: Vlastimir Jovanov)
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 627

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *