Narednih nedelju dana stabilno, do ponedeljka prijatno toplo

U narednih nedelju dana na vreme u našim krajevima uticaće uglavnom polje visokog vazdušnog pritiska – anticiklon. Uz istovremenu ciklonsku aktivnost u području Atlantika i Velike Britanije, očekuje se postepen priliv toplijeg vazduha na naše područje, pa će tako od nedelje 18. avgusta maksimalne temperature ponovo biti oko i iznad 30°C. Do ponedeljka vrlo prijatno, a noći će čak biti i sveže.

Sinoptička situacija u subotu (GFS)
Sinoptička situacija u subotu (GFS)

U petak i subotu očekuje se nešto više oblaka, ali uz duže intervale sunčanog vremena. Maksimalne temperature u ova dva dana neće prelaziti 28°C, dok će jutarnje biti ispod 15°C što je oko i malo ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine. U petak će duvati slab do umeren severozapadni vetar, a u subotu slabiji promenljivog smera. Više detalja o prognozi za naredna tri dana možete pročitati na stranici naše trodnevne prognoze za Beograd i Vojvodinu.

Od nedelje ponovo preko 30°C

Od nedelje 18. avgusta maksimalne temperature ponovo će dostizati i prelaziti 30°C. Početkom naredne sedmice očekuje se da će živa u termometrima u najtoplijem delu dana dostizati 34°C, a nije isključeno da ponegde bude izmereno i više u utorak.

U nedelju malo preko 30°C (ARW)
U nedelju malo preko 30°C (ARW) – idealno vreme za bazen

Tokom celog ovog perioda, odnosno sve do četvrtka 22. avgusta, preovladavaće stabilno i pretežno sunčano – pravo letnje vreme.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *