Narednih nedelju dana stabilno, do ponedeljka prijatno toplo

U narednih nedelju dana na vreme u našim krajevima uticaće uglavnom polje visokog vazdušnog pritiska – anticiklon. Uz istovremenu ciklonsku aktivnost u području Atlantika i Velike Britanije, očekuje se postepen priliv toplijeg vazduha na naše područje, pa će tako od nedelje 18. avgusta maksimalne temperature ponovo biti oko i iznad 30°C. Do ponedeljka vrlo prijatno, a noći će čak biti i sveže.

Sinoptička situacija u subotu (GFS)
Sinoptička situacija u subotu (GFS)

U petak i subotu očekuje se nešto više oblaka, ali uz duže intervale sunčanog vremena. Maksimalne temperature u ova dva dana neće prelaziti 28°C, dok će jutarnje biti ispod 15°C što je oko i malo ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine. U petak će duvati slab do umeren severozapadni vetar, a u subotu slabiji promenljivog smera. Više detalja o prognozi za naredna tri dana možete pročitati na stranici naše trodnevne prognoze za Beograd i Vojvodinu.

Od nedelje ponovo preko 30°C

Od nedelje 18. avgusta maksimalne temperature ponovo će dostizati i prelaziti 30°C. Početkom naredne sedmice očekuje se da će živa u termometrima u najtoplijem delu dana dostizati 34°C, a nije isključeno da ponegde bude izmereno i više u utorak.

U nedelju malo preko 30°C (ARW)
U nedelju malo preko 30°C (ARW) – idealno vreme za bazen

Tokom celog ovog perioda, odnosno sve do četvrtka 22. avgusta, preovladavaće stabilno i pretežno sunčano – pravo letnje vreme.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!