Narednih dana lepše i znatno toplije vreme, za vikend moguća nova promena

Naredna tri dana u Vojvodini će obeležiti pretežno sunčano i postepeno sve toplije vreme, pravo letnje. Dok će se još u sredu maksimalne temperature držati ispod 30°C, u četvrtak i petak maksimalne temperature kretaće se oko i malo preko 30 stepeni. U danima vikenda moguća je nova promena vremena, u vidu destabilizacije i češće pojave pljuskova sa grmljavinom, kao i manjeg pada temperature u nedelju. Ipak, to nije još uvek izvestan scenario.

Anticiklon dominira nad Evropom u četvrtak (GFS)
Anticiklon dominira nad Evropom u četvrtak (GFS)

Naredna dva dana stabilno i toplije

U sredu i četvrtak očekuje se pretežno sunčano i postepeno sve toplije vreme. Noći će biti još uvek prilično sveže, što će verovatno prijati široj populaciji nakon dugotrajnih visokih temperatura tokom većeg dela avgusta. Dnevne temperature u sredu će se kretati između 27 i 29°C, a u četvrtak između 29 i 31°C. Tokom obadva dana duvaće slab vetar, uglavnom istočnih i severnih smerova. Više detalja u našoj trodnevnoj prognozi vremena za Vojvodinu.

Maksimalne dnevne temperature u regionu u četvrtak (ARW)
Maksimalne dnevne temperature u regionu u četvrtak (ARW)

U petak nešto više oblaka

Već petak bi mogao biti uvod u destabilizaciju vremena koja bi mogla da usledi u danima vikenda, i o kojoj ćemo više pisati narednih dana, obzirom da još uvek nisu poznati svi detalji. Polje niskog vazdušnog pritiska sa centrom negde u oblasti severne Italije uslovilo bi destabilizaciju atmosfere u većem delu naše zemlje, pa tako i u Vojvodini. U poslepodnevnim i večernjim časovima treba očekivati umeren razvoj dnevne oblačnosti, a moguća je i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Maksimalne temperature u petak će se kretati između 30 i 32 stepena Celzijusa.

Za vikend manji pad temperatura i pljuskovi

U danima vikenda treba očekivati i konkretniju destabilizaciju, pa bi uz promenljivu oblačnost i sunčane intervale, uglavnom u poslepodnevnim i večernjim časovima bilo i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Međutim, zbog specifičnosti situacije, lako se može desiti i da u danima vikenda bude košave (pojačanog jugoistočnog vetra), što bi u većem delu Vojvodine zadržalo stabilnu atmosferu, pa bi pljuskovi mogli izostati.

Poslepodnevne nestabilnosti na Balkanu u subotu (GFS)
Poslepodnevne nestabilnosti na Balkanu u subotu (GFS)

U subotu će se još uvek zadržati vrlo toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama malo iznad 30°C, dok drugog dana vikenda treba očekivati pad temperatura i maksimume ispod 30 stepeni.

O detaljima ove još uvek ne sasvim izvesne promene, koja bi mogla biti pomerena na početak naredne sedmice, pisaćemo više u narednim danima.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!