Naredna dva dana neobično toplo, od četvrtka povremeno kiša uz moguću grmljavinu

Narednih dana naše područje će biti pod uticajem ciklonske aktivnosti, a jedan period nalazićemo se i na samoj granici doline i grebena. To bi rezultiralo povoljnim uslovima za transport veće količine vlage iz Jadrana preko Dinarida i Vojvodine, dalje ka Karpatima. U sredu i četvrtak biće neobično toplo za ovo doba godine, u četvrtak u Vojvodini i do 24°C, dok će se od petka do kraja nedelje temperature vratiti u normalu.

U sredu će preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima. Jače naoblačenje očekuje se tek uveče, ponegde sa slabom kišom. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 6°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 16 do 19°C.

U noći ka četvrtku i u četvrtak pre podne biće uglavnom suvo, ali ponegde je moguća po koja kap kiše. U kasnijim poslepodnevnim i naročito večernjim časovima, očekuje nas novi talas padavina, uz umerenu kišu u većem delu Vojvodine, a ponegde je moguća i jaka kiša uz pojavu grmljavine! U četvrtak će duvati umeren do jak južni i jugoistočni vetar, sa udarima olujne jačine, uveče u okretanju na zapadni i severozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne od 21 do 24°C, a ponegde čak i do 25 stepeni!

U petak bez bitnije promene, pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom – naročito u noći ka petku i u jutarnjim časovima. Promenljivo vreme sa povremenom kišom nastavilo bi se i u subotu, dok bi do potpunog prestanka padavina došlo u nedelju.

Tako u naredna četiri dana područje Vojvodine može da računa na 20 do 30mm vodenog taloga u proseku, ali bi na lokalnom nivou moglo da se akumulira čak i više od 50mm kiše! Još uvek nije izvesno kako će se ova “pruga” padavina tačno postaviti, i koji deo Vojvodine će dobiti najviše kiše, ali pratite našu trodnevnu prognozu i objave na Facebook-u ili Twitter-u za više svežih informacija.

Treba spomenuti da se narednih dana duž Jadrana očekuje neverovatnih 100 do 300mm vodenog taloga, a ponegde bi moglo pasti i više kiše, što naročito važi za južni Jadran i područje Hercegovine!

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *