Naredna dva dana neobično toplo, od četvrtka povremeno kiša uz moguću grmljavinu

Narednih dana naše područje će biti pod uticajem ciklonske aktivnosti, a jedan period nalazićemo se i na samoj granici doline i grebena. To bi rezultiralo povoljnim uslovima za transport veće količine vlage iz Jadrana preko Dinarida i Vojvodine, dalje ka Karpatima. U sredu i četvrtak biće neobično toplo za ovo doba godine, u četvrtak u Vojvodini i do 24°C, dok će se od petka do kraja nedelje temperature vratiti u normalu.

U sredu će preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima. Jače naoblačenje očekuje se tek uveče, ponegde sa slabom kišom. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 6°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 16 do 19°C.

U noći ka četvrtku i u četvrtak pre podne biće uglavnom suvo, ali ponegde je moguća po koja kap kiše. U kasnijim poslepodnevnim i naročito večernjim časovima, očekuje nas novi talas padavina, uz umerenu kišu u većem delu Vojvodine, a ponegde je moguća i jaka kiša uz pojavu grmljavine! U četvrtak će duvati umeren do jak južni i jugoistočni vetar, sa udarima olujne jačine, uveče u okretanju na zapadni i severozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne od 21 do 24°C, a ponegde čak i do 25 stepeni!

U petak bez bitnije promene, pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom – naročito u noći ka petku i u jutarnjim časovima. Promenljivo vreme sa povremenom kišom nastavilo bi se i u subotu, dok bi do potpunog prestanka padavina došlo u nedelju.

Tako u naredna četiri dana područje Vojvodine može da računa na 20 do 30mm vodenog taloga u proseku, ali bi na lokalnom nivou moglo da se akumulira čak i više od 50mm kiše! Još uvek nije izvesno kako će se ova “pruga” padavina tačno postaviti, i koji deo Vojvodine će dobiti najviše kiše, ali pratite našu trodnevnu prognozu i objave na Facebook-u ili Twitter-u za više svežih informacija.

Treba spomenuti da se narednih dana duž Jadrana očekuje neverovatnih 100 do 300mm vodenog taloga, a ponegde bi moglo pasti i više kiše, što naročito važi za južni Jadran i područje Hercegovine!

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *