Nakon oblaka i kiše, od subote danju više sunca uz jutarnje magle

Danas do kraja dana se na području Vojvodine očekuje oblačno vreme, povremeno sa kišom, naročito u prvom delu dana. Očekuje se uglavnom 5 do 10mm vodenog taloga, dakle ne očekuju se obilnije padavine. Uslediće i pad temperatura. Više sunca uz lagani porast temperatura očekuje se od subote 7. novembra, ali će jutra biti prohladna i često maglovita.

Količina kiše do četvrtka uveče (WRF)

Danas tokom dana oblačno i tmurno vreme, povremeno sa kišom. Duvaće umeren severni vetar, a uslediće i pad temperatura. Maksimalne dnevne temperature kretaće se od 12 do 14°C.

Razlika maksimalnih temperatura u odnosu na sredu (WRF)

U petak se u prvom delu dana očekuje promenljivo oblačno vreme, dok će u drugom delu dana biti pretežno sunčano. Padavine se ne očekuju. Duvaće slab do umeren, severni i severoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 8°C, a maksimalne dnevne od 12 do 14°C – kao i prethodnog dana.

Duži sunčani intervali, ali uz česte magle od subote

Od subote treba računati na malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, i uz manji porast dnevnih temperatura. Međutim, očekuje se česta pojava sumaglice i magle (smanjena horizontalna vidljivost) u večernjim, noćnim i tokom jutarnjih časova. Postoji tendencija da bi se smanjena vidljivost ponegde zadržala i tokom dela prepodnevnih časova.

Maksimalne temperature u nedelju (GFS)

Jutra će biti prohladna, uz minimalne temperature između 1 i 5°C (uz mestimičnu pojavu prizemnog mraza na 5cm), dok će se dnevne temperature kretati između 13 i 16°C između subote i utorka, odnosno do 10. novembra.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *