Mraz “obrao” voće, jutros i do -6°C u Vojvodini

Uz pretežno do potpuno vedru noć minimalne temperature jutros su se spustile i do -6.5°C koliko je izmereno u Kikindi. Nešto više oblaka jutros sprečilo je jače hlađenje jedino na samom jugu pokrajine, gde su i zabeleženi najblaži minusi.

Temperatura se spustila vrlo nisko i na području Zrenjanina gde je jutros izmereno -6.1°C, a potom sledi Novi Sad (Rimski Šančev) sa minimalnih -5.4°C. Najviša minimalna temperatura izmerena je u Sremskoj Mitrovici -2.0°C.

Minimalne temperature 1. april 2020 (Izvor: Ogimet.com)

Za razliku od Vojvodine gde ovog prepodneva preovladava pretežno sunčano vreme, u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji ovog prepodneva pada sneg slabog i umerenog intenziteta. Tako recimo Kruševac jutros meri 12cm snega, dok je u Kraljevu, Negotinu, Leskovcu i Dimitrovgradu izmereno po 8cm snega.

Satelitski snimak – 1. april 9:15h (Izvor: sat24.com)

Od viših predela, najviše snega ima na Kukavici gde je izmereno 96cm, gotovo jedan metar, a potom sledi Kopaonik sa 59cm belog pokrivača. Do formiranja odnosno povećanja snežnog pokrivača došlo je i na Zlatiboru, Crnom Vrhu, i na Staroj Planini.

Mraz i sutra

Pojava slabog do umerenog jutarnjeg mraza očekuje se i u četvrtak. Bitnu ulogu, kao i prethodne noći, odigraće (eventualna) oblačnost. Ipak, očekuje se da jutarnje temperature sutra budu za 1-3°C više.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *