Mraz “obrao” voće, jutros i do -6°C u Vojvodini

Uz pretežno do potpuno vedru noć minimalne temperature jutros su se spustile i do -6.5°C koliko je izmereno u Kikindi. Nešto više oblaka jutros sprečilo je jače hlađenje jedino na samom jugu pokrajine, gde su i zabeleženi najblaži minusi.

Temperatura se spustila vrlo nisko i na području Zrenjanina gde je jutros izmereno -6.1°C, a potom sledi Novi Sad (Rimski Šančev) sa minimalnih -5.4°C. Najviša minimalna temperatura izmerena je u Sremskoj Mitrovici -2.0°C.

Minimalne temperature 1. april 2020 (Izvor: Ogimet.com)

Za razliku od Vojvodine gde ovog prepodneva preovladava pretežno sunčano vreme, u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji ovog prepodneva pada sneg slabog i umerenog intenziteta. Tako recimo Kruševac jutros meri 12cm snega, dok je u Kraljevu, Negotinu, Leskovcu i Dimitrovgradu izmereno po 8cm snega.

Satelitski snimak – 1. april 9:15h (Izvor: sat24.com)

Od viših predela, najviše snega ima na Kukavici gde je izmereno 96cm, gotovo jedan metar, a potom sledi Kopaonik sa 59cm belog pokrivača. Do formiranja odnosno povećanja snežnog pokrivača došlo je i na Zlatiboru, Crnom Vrhu, i na Staroj Planini.

Mraz i sutra

Pojava slabog do umerenog jutarnjeg mraza očekuje se i u četvrtak. Bitnu ulogu, kao i prethodne noći, odigraće (eventualna) oblačnost. Ipak, očekuje se da jutarnje temperature sutra budu za 1-3°C više.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 470

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.