Maglu i niske oblake od utorka menja košava, temperature oko proseka

Tokom naredna tri dana očekuje se promenljivo oblačno i suvo vreme, sa kraćim sunčanim intervalima. U noćnim, jutarnjim i prepodnevnim časovima očekuje se pojava magle, naročito tokom sutrašnjeg dana, a zatim ponovo u ponedeljak. U nedelju će magla u većini mesta ipak izostati. Od ponedeljka uveče do srede uveče očekuje se košava, a sa njom će uslediti i pad temperatura.

Tokom predstojeće noći, ujutru, i sutra pre podne širom Vojvodine očekuje se pojava guste magle. Zato, budite oprezni u saobraćaju i vožnju prilagodite uslovima na putu. Minimalne temperature u subotu će se kretati između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 9 do 13°C. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar.

U nedelju se očekuje znatno ređa pojava magle, ali se zadržava umereno do pretežno oblačno vreme, uz kraće sunčane periode. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 11 do 14°C. Duvaće slab, u Banatu i umeren istočni i jugoistočni vetar.

Sa slabijim vetrom u prvom delu dana, u ponedeljak se ponovo očekuje češća pojava jutarnje magle (ipak ne u toj meri kao u subotu), koja će se ponegde zadržati i tokom prepodneva. U nastavku dana očekuje se postepeno jačanje košave, uz promenljivo oblačno i suvo vreme. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 5˘C, a maksimalne dnevne od 11 do 14°C.

Košava u utorak i sredu

U utorak i sredu očekuje nas umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, ali to svakako neće biti najjača košava ove godine kako je juče za RTS izjavio meteorolog Nedeljko Todorović. Jaču košavu imali smo u prvoj dekadi oktobra. Udari vetra biće najjači na jugu Banata, do 20m/s (75km/h). U sredu će vetar biti nešto slabiji, uglavnom umeren i na udare jak, bez olujnih jačina.

Pojačan jugoistočni vetar će svakako poboljšati kvalitet vazduha koji će narednih par dana (kao i danas) biti lošijeg kvaliteta, a očekuje nas i nešto manje oblaka, uz smenu oblačnih i dužih sunčanih intervala tokom utorka i srede.

Sa druge strane, istočni i jugoistočni vetar usloviće priliv hladnijeg vazduha iz Rumunije u naše krajeve, te se očekuje i pad temperatura za par stepeni. Maksimalne temperature tokom ova dva dana neće prelaziti 10°C, a pojačan vetar usloviće da naš subjektivni osećaj neće prelaziti 4°C u najtoplijem delu dana, dok ćemo tokom većeg dela dana osećati da je temepratura oko nule.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *