Jutros osvanuo prvi sneg u većem delu Vojvodine, na jugu Banata i do 6cm (FOTO)

Kao što smo to i najavljivali, jutros je u većem delu Vojvodine zabeležen prvi snežni pokrivač ove jeseni. Sneg je praktično tokom noći, ponegde i jutra, padao u čitavoj Vojvodini, osim na severu Banata gde je bilo samo susnežice. Shodno tome, čak ni dekorativan snežni pokrivač jutros službeno nije zabeležen jedino u Kikindi.

Novu srednjoročnu prognozu za period do kraja nedelje, a biće spomenuta i naredna sedmica, objavljujemo večeras između 21 i 22 časa.

Prema zvaničnim merenjima na meteorološkim stanicama RHMZ Srbije, na području Vojvodine jutros u 7 časova najviše snega izmereno je u Banatskom Karlovcu gde visina snežnog pokrivača iznosi 6cm. Potom slede Novi Sad i Zrenjanin sa 3cm, u Vršcu i Sremskoj Mitrovici jutros je izmereno 2cm snega, dok je samo dekorativan snežni pokrivač zabeležen u Beogradu, Somboru i na Paliću. Kikinda je jutros bez snežnog pokrivača.

GradVisina snega (cm)Padavine (mm)
Palić<1cm6
Sombor<1cm3
Kikinda/8
Novi Sad37
Zrenjanin38
Sremska Mitrovica25
Banatski Karlovac610
Vršac27
Beograd<1cm4-5

Padavine su počele još tokom prethodne večeri, uglavnom u obliku susnežice i kiše, ali je na jugu Banata i u Sremu ubrzo potom počeo da pada sneg. Padavine su se znatno više „mučile“ kako se odmicalo dalje na sever, pa su susnežica i kiša najkasnije prešli u sneg upravo u srednjim i severnim predelima Vojvodine, a najkasnije pahulje su se pojavile upravo na severu Banata, tek jutros oko 5 časova.

Moramo da se pohvalimo činjenicom i da je naš WRF-ARW model visoke rezolucije odlično predvideo situaciju za prethodnu noć, obzirom da je očekivao izostanak snežnog pokrivača upravo na severu i istoku Banata, a najviše na jugu istog dela Vojvodine.

U ovom trenutku kiša pada na severu Bačke i Banata, dok u ostalim predelima uglavnom pada sneg, ponegde susnežica….

Publiée par VojvodinaMeteo sur Dimanche 18 novembre 2018

Za kraj, za vas smo pripremili galeriju fotografija, a u kojoj učestvuju fotografije našeg novog pojačanja u timu Daliborke Popov, i fotografije naših pratiteljki Monike Huber Kušić i Danijele Magda.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!