Jutros osvanuo prvi sneg u većem delu Vojvodine, na jugu Banata i do 6cm (FOTO)

Kao što smo to i najavljivali, jutros je u većem delu Vojvodine zabeležen prvi snežni pokrivač ove jeseni. Sneg je praktično tokom noći, ponegde i jutra, padao u čitavoj Vojvodini, osim na severu Banata gde je bilo samo susnežice. Shodno tome, čak ni dekorativan snežni pokrivač jutros službeno nije zabeležen jedino u Kikindi.

Novu srednjoročnu prognozu za period do kraja nedelje, a biće spomenuta i naredna sedmica, objavljujemo večeras između 21 i 22 časa.

Prema zvaničnim merenjima na meteorološkim stanicama RHMZ Srbije, na području Vojvodine jutros u 7 časova najviše snega izmereno je u Banatskom Karlovcu gde visina snežnog pokrivača iznosi 6cm. Potom slede Novi Sad i Zrenjanin sa 3cm, u Vršcu i Sremskoj Mitrovici jutros je izmereno 2cm snega, dok je samo dekorativan snežni pokrivač zabeležen u Beogradu, Somboru i na Paliću. Kikinda je jutros bez snežnog pokrivača.

GradVisina snega (cm)Padavine (mm)
Palić<1cm6
Sombor<1cm3
Kikinda/8
Novi Sad37
Zrenjanin38
Sremska Mitrovica25
Banatski Karlovac610
Vršac27
Beograd<1cm4-5

Padavine su počele još tokom prethodne večeri, uglavnom u obliku susnežice i kiše, ali je na jugu Banata i u Sremu ubrzo potom počeo da pada sneg. Padavine su se znatno više “mučile” kako se odmicalo dalje na sever, pa su susnežica i kiša najkasnije prešli u sneg upravo u srednjim i severnim predelima Vojvodine, a najkasnije pahulje su se pojavile upravo na severu Banata, tek jutros oko 5 časova.

Moramo da se pohvalimo činjenicom i da je naš WRF-ARW model visoke rezolucije odlično predvideo situaciju za prethodnu noć, obzirom da je očekivao izostanak snežnog pokrivača upravo na severu i istoku Banata, a najviše na jugu istog dela Vojvodine.

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/photos/a.1844392115842402/2213023485645928/?type=3&theater

Za kraj, za vas smo pripremili galeriju fotografija, a u kojoj učestvuju fotografije našeg novog pojačanja u timu Daliborke Popov, i fotografije naših pratiteljki Monike Huber Kušić i Danijele Magda.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *