Još jedan nestabilan dan iza nas, lokalno obilna kiša, sitniji led i jak vetar

Danas je nakon jednog dana kakve-takve pauze, na području Vojvodine atmosfera bila nestabilna uz čestu pojavu pljuskova i grmljavine u poslepodnevnim i ranim večernjim časovima. Situacija dosta liči na onu od ponedeljka, odnosno dosta slični predeli imali su „akciju“ i danas.

Radarska snimacija (Osijek) - sreda 23. maj
Radarska snimacija (Osijek) – sreda 23. maj kasno poslepodne i veče (Izvor: vrijeme.hr)

Kao što se može zapaziti na iznad priloženoj radarskoj slici (interval između 18:45 i 21:45h po lokalnom vremenu) kiše, pljuskova i grmljavine, ali i lokalne pojave sugradice i sitnijeg grada bilo je najviše u Bačkoj, ali i u delovima severnog i srednjeg Banata, kao i na zapadu Srema.

Najžešće je danas bilo duž granice sa Hrvatskom, kao i na manjem području severnog Banata. Aleksandar Vladić poslao nam je ovaj video iz Šida, gde se jasno vidi intenzitet današnjeg nevremena:

Jako nevreme o Šidu – obilan pljusak, sugradica i jak vetar

Danas oko 18:45h jače nevreme zahvatilo je područje Šida sa jakim pljuskom, sugradicom i pojavom jakog vetra. Evo kako je to izgledalo…Video: Aleksandar Vladić

Publiée par VojvodinaMeteo sur mercredi 23 mai 2018

Na glavnim meteorološkim stanicama u Vojvodini danas nije bilo obilnijih padavina, Sombor i Sremska Mitrovica su večeras merili 5mm, Zrenjanin tek 0.1mm, dok ostale stanice nisu imale merljive padavine.

Tokom poslepodneva naša verna meteo-reporterka Daliborka Popov poslala nam je ovu fotografiju iz okoline Bečeja, gde je sa desne strane fotografije jasno vidljiva intenzivna kišna zavesa:

Danas poslepodne negde na području Bečeja (Drljan), sa desne strane primećuju se intenzivnije kišne zavese :)Foto: Daliborka Popov

Publiée par VojvodinaMeteo sur mercredi 23 mai 2018

Lokalne nepogode najavljene, kiše i grmljavine ima i večeras

Moramo da se pohvalimo činjenicom da smo po ko zna koji put uspešno pored lokalne pojave pljuskova sa grmljavinom najavili i moguću pojavu lokalnih vremenskih nepogoda sa obilnim padavinama, pojavom sitnijeg grada i jakog vetra.

VojvodinaMeteo prognoza za sredu 23. maj
VojvodinaMeteo prognoza za sredu 23. maj

Svakako razlog više da pratite našu novu trodnevnu vremensku prognozu za Vojvodinu i Beograd.

Prema najnovijim osmatranjima (22:10h) kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom ima još uvek na području Bačke i delom severnog Banata, a oblačnost polako slabi, i osim što kiša polako prestaje i u ovim krajevima, opasnost od nepogoda je prošla.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!