Još jedan nestabilan dan iza nas, lokalno obilna kiša, sitniji led i jak vetar

Danas je nakon jednog dana kakve-takve pauze, na području Vojvodine atmosfera bila nestabilna uz čestu pojavu pljuskova i grmljavine u poslepodnevnim i ranim večernjim časovima. Situacija dosta liči na onu od ponedeljka, odnosno dosta slični predeli imali su “akciju” i danas.

Radarska snimacija (Osijek) - sreda 23. maj
Radarska snimacija (Osijek) – sreda 23. maj kasno poslepodne i veče (Izvor: vrijeme.hr)

Kao što se može zapaziti na iznad priloženoj radarskoj slici (interval između 18:45 i 21:45h po lokalnom vremenu) kiše, pljuskova i grmljavine, ali i lokalne pojave sugradice i sitnijeg grada bilo je najviše u Bačkoj, ali i u delovima severnog i srednjeg Banata, kao i na zapadu Srema.

Najžešće je danas bilo duž granice sa Hrvatskom, kao i na manjem području severnog Banata. Aleksandar Vladić poslao nam je ovaj video iz Šida, gde se jasno vidi intenzitet današnjeg nevremena:

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/videos/2075772546037690/

Na glavnim meteorološkim stanicama u Vojvodini danas nije bilo obilnijih padavina, Sombor i Sremska Mitrovica su večeras merili 5mm, Zrenjanin tek 0.1mm, dok ostale stanice nisu imale merljive padavine.

Tokom poslepodneva naša verna meteo-reporterka Daliborka Popov poslala nam je ovu fotografiju iz okoline Bečeja, gde je sa desne strane fotografije jasno vidljiva intenzivna kišna zavesa:

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/photos/a.1844392115842402.1073741828.1843119099303037/2075768916038053/?type=3&theater

Lokalne nepogode najavljene, kiše i grmljavine ima i večeras

Moramo da se pohvalimo činjenicom da smo po ko zna koji put uspešno pored lokalne pojave pljuskova sa grmljavinom najavili i moguću pojavu lokalnih vremenskih nepogoda sa obilnim padavinama, pojavom sitnijeg grada i jakog vetra.

VojvodinaMeteo prognoza za sredu 23. maj
VojvodinaMeteo prognoza za sredu 23. maj

Svakako razlog više da pratite našu novu trodnevnu vremensku prognozu za Vojvodinu i Beograd.

Prema najnovijim osmatranjima (22:10h) kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom ima još uvek na području Bačke i delom severnog Banata, a oblačnost polako slabi, i osim što kiša polako prestaje i u ovim krajevima, opasnost od nepogoda je prošla.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *