Izolovani pjuskovi sa grmljavinom u Bačkoj poslepodne doneli sugradicu i poplave (FOTO ; VIDEO)

U skladu sa našom jučerašnjom najavom na severu i severozapadu Bačke danas je bilo pojave lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Ovi oblačni sistemi bili su vrlo izolovani, odnosno najčešće su zahvatali mala područja, ali je upravo njihovo sporo premeštanje uzrokovalo lokalno obilnu količinu padavina za kratko vreme što je rezultovalo – poplavama.

Naši pratioci su nam javljali da je pojave sitnog leda, sugradice i obilne kiše bilo na području Sivca i Crvenke, dok je jedna naša pratiteljka javila obilnu kišu i na području Bačke Topole.

Sivac pod vodom - 10. maj 2018
Sivac pod vodom – 10. maj 2018 (Autor: nepoznat / uskoro, poslala: Jelena Popov Bijelic)
Sivac pod vodom (2) - 10. maj 2018
Sivac pod vodom (2) – 10. maj 2018 (Autor: nepoznat / uskoro, poslala: Jelena Popov Bijelic)

Sutra predah, subota donosi nove ređe pljuskove

Sutra se u Vojvodini očekuje pretežno sunčano i stabilno vreme, uz slab razvoj dnevne oblačnosti. Biće toplo uz maksimalne temperature između 24 i 27°C. U subotu se u poslepodnevnim i večernjim časovima ponovo očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, dok je nešto češća pojava kiše i grmljavine moguća od nedelje ili ponedeljka. Detaljnije sutra u novoj prognozi.

 

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *