Izolovani pjuskovi sa grmljavinom u Bačkoj poslepodne doneli sugradicu i poplave (FOTO ; VIDEO)

U skladu sa našom jučerašnjom najavom na severu i severozapadu Bačke danas je bilo pojave lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Ovi oblačni sistemi bili su vrlo izolovani, odnosno najčešće su zahvatali mala područja, ali je upravo njihovo sporo premeštanje uzrokovalo lokalno obilnu količinu padavina za kratko vreme što je rezultovalo – poplavama.

Naši pratioci su nam javljali da je pojave sitnog leda, sugradice i obilne kiše bilo na području Sivca i Crvenke, dok je jedna naša pratiteljka javila obilnu kišu i na području Bačke Topole.

Sivac pod vodom - 10. maj 2018
Sivac pod vodom – 10. maj 2018 (Autor: nepoznat / uskoro, poslala: Jelena Popov Bijelic)
Sivac pod vodom (2) - 10. maj 2018
Sivac pod vodom (2) – 10. maj 2018 (Autor: nepoznat / uskoro, poslala: Jelena Popov Bijelic)

Sutra predah, subota donosi nove ređe pljuskove

Sutra se u Vojvodini očekuje pretežno sunčano i stabilno vreme, uz slab razvoj dnevne oblačnosti. Biće toplo uz maksimalne temperature između 24 i 27°C. U subotu se u poslepodnevnim i večernjim časovima ponovo očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, dok je nešto češća pojava kiše i grmljavine moguća od nedelje ili ponedeljka. Detaljnije sutra u novoj prognozi.

 

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 539

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *