Narednih dana promenljivo i toplo, u četvrtak i subotu lokalni pljuskovi

Narednih dana na području Vojvodine preovladavaće promenljivo oblačno vreme, a u četvrtak i subotu i nestabilno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Petak bi trebalo da obeleže duži sunčani intervali, bez izgleda za pojavu pljuskova. Tokom ova tri dana biće toplo, uz temperature na gornjoj granici normale ili malo iznad normale za ovo doba godine.

Lokalne padavine u četvrtak popodne (ARW)
Lokalne padavine u četvrtak popodne (ARW) – „istačkana“ Vojvodina

ČETVRTAK:

U četvrtak će preovladavati promenljivo oblačno i nestabilno vreme, ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak praćen grmljavinom, češće u poslepodnevnim časovima. Biće i sunčanih intervala, više u prvom delu dana. Vetar slab do umeren, promenljivog smera, najčešće istočni i jugoistočni.

Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 16°C, a maksimalne dnevne od 23 do 26°C.

PETAK:

U petak se očekuje pretežno sunčano i stabilno vreme, bez izgleda za pojavu pljuskova. Zadržava se prijatno toplo vreme. Vetar slab do umeren, istočni i severoistočni.

Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 15°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 24 do 27°C.

SUBOTA:

Već u subotu ponovo treba očekivati nešto nestabilniju atmosferu i ponovo lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim časovima. Međutim, prema današnjim očekivanjima – u većini predela zadržalo bi se suvo vreme, odnosno pljuskovi bi zahvatali mala područja. Ovi oblaci biće vrlo spori, pa je izolovano moguća veća količina kiše za kratko vreme. Duvaće slab do umeren vetar istočnih smerova.

Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 16°C, a maksimalne dnevne od 25 do 27 stepeni Celzijusa.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!