Do petka ređe lokalne nestabilnosti, nastavlja se period visokih temperatura uz maksimume oko 30°C

Narednih dana naše područje biće pod uticajem tople, ali nestabilne vazdušne mase. Ipak, nedostajaće dinamike za jači razvoj olujnih oblaka, pa se očekuje uglavnom izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom, dok su lokalno moguće i obilnije padavine, u većini mesta će se zapravo zadržati suvo vreme i suša se nastavlja do daljnjeg.

Sinoptička situacija u utorak (GFS) - 5. jun 2018
Sinoptička situacija u utorak (GFS) – 5. jun 2018

Tokom naredna tri dana očekuje se ređa pojava poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom, a kratkotrajno su na izolovanom području moguće i vremenske nepogode sa obilnim padavinama i pojavom grada. Verovatnoća za pojavu nepogoda nije velika, ali je postojana.

Obzirom da će visinsko strujanje gotovo u potpunosti izostati, oblaci će biti vrlo statični i zahvataće uglavnom manja područja na kojima može pasti dosta kiše za kratko vreme. U većini predela ostaće suvo i tokom naredna tri dana, pa će se tako suša koja već vlada na našem području nastaviti. Suša već poprima ozbiljne razmere u nekim delovima Vojvodine, i zaslužuje posebnu temu o kojoj ćemo pisati u narednim danima.

Izolovane padavine, lokalno obilnije u sredu (ARW)
Izolovane padavine, lokalno obilnije u sredu (ARW)

Vrlo toplo uz temperature iznad normale barem do vikenda

Tokom svih narednih dana zadržava se vrlo toplo vreme na našem području uz temperature koje su znatno iznad normale za početak juna. Maksimalne temeprature u danima do vikenda kretaće se između 29 i 31°C, dok će jutarnje biti uglavnom u intervalu od 16 do 19°C, pa će noći i jutra i dalje biti prijatna uprkos visokim dnevnim temperaturama.

U utorak maksimalne do 26°C (ARW)
U utorak maksimalne do 26°C (ARW)

U petak bi moglo biti izmereno i do 32°C, dok je u danima vikenda još uvek samo moguće osveženje.

Detaljnu prognozu vremena za naredna tri dana za područje Vojvodine i Beograda možete redovno pratiti na našoj stranici VojvodinaMeteo prognoza za Vojvodinu.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 536

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *