Za vikend hladnije, sledi nekoliko dana sa jutarnjim mrazevima

Današnja kiša i pojačan vetar severnih smerova uslovili su i pad temperatura, pa će u danima vikenda biti hladnije u odnosu na nekoliko prethodnih dana. Sutra se očekuje slab prizemni mraz, pa treba obratiti pažnju i na mestimičnu poledicu, dok od nedelje sledi nekoliko dana sa jutarnjim mrazom i na 2m visine.

U subotu u prvom delu dana biće oblačno, a u drugom delu dana promenljivo oblačno vreme, kada može biti i kraćih sunčanih intervala. Duvaće umeren, ređe na udare jak, severni i severoistočni vetar, krajem dana u slabljenju.

Jutarnje temperature kretaće se između 0 i 2°C, a maksimalne dnevne od 6 do 7°C.

Drugog dana vikenda biće znatno više sunca. Ujutru pojava mraza, dok se danju temperatura neće bitnije menjati u odnosu na prvi dan vikenda. Vetar slab, jugoistočni.

Jutarnje temperature u nedelju (ECMWF)

Minimalne temperature kretaće se izeđu -4 i -2°C, a maksimalne dnevne od 7 do 8°C.

Jutarnji mrazevi do četvrtka

Slabi jutarnji mrazevi očekuju se i tokom prva tri dana naredne sedmice. Tokom prva tri dana naredne sedmice jutarnje temperature kretaće se između -5 i -1°C, a maksimalne dnevne od 8 do 12°C.

Očekivane jutarnje temperature mogu predstavljati manji problem za rane sorte voća (recimo kajsije) koje su već procvetale, ali očekivane jutarnje temperature ne predstavljaju značajniji rizik. Naravno, to zavisi i od faze cvetanja ranih sorti, ali temperature do -5°C obično ne predstavljaju problem, ukoliko cvetovi nisu već otvoreni, tada je i temperatura ispod -3°C riskantna.

Meteogram za Zrenjanin narednih 10 dana (ECMWF)

Tokom ova tri dana, preovladavaće malo do umereno oblačno vreme, sa dužim sunčanim intervalima.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *