Veoma toplo do ponedeljka uz najviše temperature u nedelju, za vikend ređi pljuskovi

Tropske temperature zadržavaju se u našim krajevima sve do ponedeljka 2. avgusta, kada konačno možemo očekivati osveženje i povratak temperatura u normalu. Međutim, ni to osveženje neće biti dovoljno da se kvalitetno rashladimo posle ovih vrućina, a po svemu sudeći neće ni potrajati. U danima vikenda očekuje se ređa pojava pljuskova sa grmljavinom.

U petak i subotu maksimalne temperature kretaće se uglavnom između 34 i 37°C (neznatno toplija biće subota), dok će jutarnje temperature biti u intervalu od 20 do 23°C – dakle uz pojavu tropskih noći. Nedelja će biti najtopliji dan tokom aktuelnog talasa ekstremno visokih temperatura, uz jutarnje temperature bez promene, i maksimalne dnevne od 35 do 38°C. U ostatku Srbije u nedelju i do 40°C.

Dok će u petak preovladavati pretežno sunčano i stabilno vreme, u danima vikenda možemo očekivati nešto nestabilniju atmosferu. Tako se u danima vikenda očekuje ređa pojava poslepodnevnih i večernjih pljuskova sa grmljavinom, lokalnog karaktera. U većini predela bi se i tokom ova dva dana zadržalo dakle suvo vreme, ali neki predeli će dobiti nešto kiše.

Za sada nema indicija za pojavu vremenskih nepogoda tokom lokalnih nestabilnosti za vikend, ali treba biti na oprezu, i pratiti najave i prognoze i u narednim danima.

U ponedeljak manje osveženje – potrajaće par dana

Pad temperatura očekuje se u ponedeljak. Tokom 2 i 3. avgusta, maksimalne temperature na području Vojvodine kretaće se između 28 i 31°C, a jutarnje temperature uglavnom između 17 i 19°C.

Novi porast temperatura očekuje se već od srede, tako da bi se već od četvrtka 5. avgusta dnevne temperature kretale oko i malo iznad 35°C. Značajnijeg osveženja, koje bi podrazumevalo najmanje 5 dana dnevnih temperatura ispod 30 stepeni Celzijusa, nema na vidiku do 15. avgusta …

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!