Veoma toplo do ponedeljka uz najviše temperature u nedelju, za vikend ređi pljuskovi

Tropske temperature zadržavaju se u našim krajevima sve do ponedeljka 2. avgusta, kada konačno možemo očekivati osveženje i povratak temperatura u normalu. Međutim, ni to osveženje neće biti dovoljno da se kvalitetno rashladimo posle ovih vrućina, a po svemu sudeći neće ni potrajati. U danima vikenda očekuje se ređa pojava pljuskova sa grmljavinom.

U petak i subotu maksimalne temperature kretaće se uglavnom između 34 i 37°C (neznatno toplija biće subota), dok će jutarnje temperature biti u intervalu od 20 do 23°C – dakle uz pojavu tropskih noći. Nedelja će biti najtopliji dan tokom aktuelnog talasa ekstremno visokih temperatura, uz jutarnje temperature bez promene, i maksimalne dnevne od 35 do 38°C. U ostatku Srbije u nedelju i do 40°C.

Dok će u petak preovladavati pretežno sunčano i stabilno vreme, u danima vikenda možemo očekivati nešto nestabilniju atmosferu. Tako se u danima vikenda očekuje ređa pojava poslepodnevnih i večernjih pljuskova sa grmljavinom, lokalnog karaktera. U većini predela bi se i tokom ova dva dana zadržalo dakle suvo vreme, ali neki predeli će dobiti nešto kiše.

Za sada nema indicija za pojavu vremenskih nepogoda tokom lokalnih nestabilnosti za vikend, ali treba biti na oprezu, i pratiti najave i prognoze i u narednim danima.

U ponedeljak manje osveženje – potrajaće par dana

Pad temperatura očekuje se u ponedeljak. Tokom 2 i 3. avgusta, maksimalne temperature na području Vojvodine kretaće se između 28 i 31°C, a jutarnje temperature uglavnom između 17 i 19°C.

Novi porast temperatura očekuje se već od srede, tako da bi se već od četvrtka 5. avgusta dnevne temperature kretale oko i malo iznad 35°C. Značajnijeg osveženja, koje bi podrazumevalo najmanje 5 dana dnevnih temperatura ispod 30 stepeni Celzijusa, nema na vidiku do 15. avgusta …

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *