U nastavku sedmice više oblaka uz povremenu kišu, u četvrtak mraz

Do kraja sedmice bićemo pod gotovo konstantnim uticajem ciklonske aktivnosti, sa izuzetkom u četvrtak 11. marta. Dok će noćas u većem delu Srbije padati susnežica i sneg, u Vojvodini će se zadržati uglavnom suvo vreme. U četvrtak sledi umeren jutarnji mraz, dok će u petak i za vikend biti toplije, i bez jutarnjih mrazeva.

Tokom noći i sutra tokom većeg dela dana, u predelima južno od Save i Dunava, povremeno se očekuju susnežica i sneg. U brdsko-planinskim predelima doći će i do formiranja / povećanja visine snežnog pokrivača.

U Vojvodini se tokom noći i jutra samo na jugu pokrajine (Srem i južni Banat) može očekivati susnežica i provejavanje snega. U ostatku pokrajine suvo. Jutarnje temperature kretaće se između -2 i 1°C, a maksimalne dnevne od 6 do 8°C. Duvaće uglavnom slab, severni i severoistočni vetar.

Umeren mraz u četvrtak

U sredu uveče očekuje se delimično, a u noći ka četvrtku i potpuno razvedravanje. To će usloviti bolje noćno hlađenje, pa će temperature biti znatno niže u odnosu na prethodnu noć. U četvrtak tokom većeg dela dana biće pretežno sunčano vreme, dok pred kraj dana i uveče sledi naoblačenje.

Minimalne temperature kretaće se između -5 i -2°C, a maksimalne dnevne od 8 do 10°C. Duvaće slab, krajem dana na udare umeren, južni i jugoistočni vetar. U ostatku Srbije, u mestima sa snežnim pokrivačem, jutarnja temperatura spustiće se i do -10°C.

Povremena kiša za vikend

U petak uveče i u noći ka suboti, a zatim ponovo u nedelju popodne i uveče, treba očekivati kišu povremeno na području Vojvodine. U nedelju će čak postojati i neki elementarni uslovi za pljuskove praćene grmljavinom.

Nedelja će, najverovatnije, biti i najtopliji dan u ovoj sedmici, sa dnevnim temperaturama oko 15°C. Jutarnji mraz će tokom poslednja tri dana ove sedmice izostati.

Više detalja donosimo narednih dana.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *