Toplo još danas, večeras kiša i lokalna grmljavina, naredna dva dana svežije

U Vojvodini se još danas zadržava iznadprosečno toplo vreme za ovo doba godine. Preovladavaće umereno do pretežno oblačno vreme, tek ponegde sa kraćim sunčanim intervalima, da bi uveče došlo do jačeg naoblačenja sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalne dnevne temeprature kretaće se od 21°C na severu do 24°C na jugu pokrajine i u Beogradu. Tokom dana će duvati uglavnom umeren vetar južnih smerova.

Večeras kiša i pljuskovi sa grmljavinom

Večeras nas očekuje jače naoblačenje sa zapada, zapravo radi se o hladnom frontu koji će nam pored kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine, doneti i pojačan zapadni i severozapadni vetar i pad temperatura koje se u nedelju i ponedeljak biti znatno niže.

Projektovana radarska slika večeras oko 22h (ARW)
Projektovana radarska slika večeras oko 22h (ARW)

Večeras će na kratko tokom prolaska fronta duvati pojačan zapadni i severozapadni vetar. Kada je reč o količini padavina očekuje se uglavnom između 10 i 20mm vodenog taloga, lokalno je moguće i malo više.

Naredna dva dana promenljivo i svežije, u nedelju ponegde kratkotrajna kiša

Nedelju će obeležiti umereno do potpuno oblačno vreme i gotovo bez sunčanih intervala, dok će u ponedeljak biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Sredinom dana i poslepodne u nedelju se očekuje pojava lokalne kratkotrajne kiše ili pljuska.

U nedelju minimalne temperature će se kretati između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C. Duvaće uglavnom umeren zapadni i severozapadni vetar. U ponedeljak jutarnje temperature biće u intervalu od 5 do 7°C, a maksimalne dnevne od 13 do 16 stepeni Celzijusa. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni, uveče u okretanju na južne smerove.

Od utorka ponovo toplije

Od utorka treba očekivati novi priliv toplije vazdušne mase na naše područje, uz više sunčanih intervala. Maksimalne dnevne temperature u utorak i sredu kretaće se oko 20°C, u sredu i malo iznad 20 stepeni.

Maksimalne temperature u regionu u utorak (ARW)
Maksimalne temperature u regionu u utorak (ARW)

Po svemu sudeći početak aprila obeležiće pravo prolećno vreme uz čestu smenu toplijih i hladnijih vazdušnih masa, uz temperature uglavnom oko prosečnih vrednosti. Nekog jačeg zahlađenja za sada, srećom, nema na vidiku.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!