Toplo još danas, večeras kiša i lokalna grmljavina, naredna dva dana svežije

U Vojvodini se još danas zadržava iznadprosečno toplo vreme za ovo doba godine. Preovladavaće umereno do pretežno oblačno vreme, tek ponegde sa kraćim sunčanim intervalima, da bi uveče došlo do jačeg naoblačenja sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalne dnevne temeprature kretaće se od 21°C na severu do 24°C na jugu pokrajine i u Beogradu. Tokom dana će duvati uglavnom umeren vetar južnih smerova.

Večeras kiša i pljuskovi sa grmljavinom

Večeras nas očekuje jače naoblačenje sa zapada, zapravo radi se o hladnom frontu koji će nam pored kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine, doneti i pojačan zapadni i severozapadni vetar i pad temperatura koje se u nedelju i ponedeljak biti znatno niže.

Projektovana radarska slika večeras oko 22h (ARW)
Projektovana radarska slika večeras oko 22h (ARW)

Večeras će na kratko tokom prolaska fronta duvati pojačan zapadni i severozapadni vetar. Kada je reč o količini padavina očekuje se uglavnom između 10 i 20mm vodenog taloga, lokalno je moguće i malo više.

Naredna dva dana promenljivo i svežije, u nedelju ponegde kratkotrajna kiša

Nedelju će obeležiti umereno do potpuno oblačno vreme i gotovo bez sunčanih intervala, dok će u ponedeljak biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Sredinom dana i poslepodne u nedelju se očekuje pojava lokalne kratkotrajne kiše ili pljuska.

U nedelju minimalne temperature će se kretati između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C. Duvaće uglavnom umeren zapadni i severozapadni vetar. U ponedeljak jutarnje temperature biće u intervalu od 5 do 7°C, a maksimalne dnevne od 13 do 16 stepeni Celzijusa. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni, uveče u okretanju na južne smerove.

Od utorka ponovo toplije

Od utorka treba očekivati novi priliv toplije vazdušne mase na naše područje, uz više sunčanih intervala. Maksimalne dnevne temperature u utorak i sredu kretaće se oko 20°C, u sredu i malo iznad 20 stepeni.

Maksimalne temperature u regionu u utorak (ARW)
Maksimalne temperature u regionu u utorak (ARW)

Po svemu sudeći početak aprila obeležiće pravo prolećno vreme uz čestu smenu toplijih i hladnijih vazdušnih masa, uz temperature uglavnom oko prosečnih vrednosti. Nekog jačeg zahlađenja za sada, srećom, nema na vidiku.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *