Toplije sa dosta sunca, ali vetrovito, nova promena u sredu

Naredni dani će obilovati suncem. Sve do srede, odnosno danas, kao i tokom naredna tri dana, na području Vojvodine očekuje se pretežno sunčano, i postepeno sve toplije vreme. Danas u poslepodnevnim časovima očekuje se i slabljenje severozapadnog vetra, a maksimalne temperature će se kretati između 15 i 16°C. Narednih dana dnevne temperature iznad 20 stepeni.

Danas do kraja dana malo do umereno oblačno vreme, sa dužim sunčanim intervalima, i uz postepeno slabljenje vetra do večernjih sati.

Tokom naredna tri dana očekuje se pretežno sunčano vreme, uz povremenu visoku oblačnost (kroz koju će se sunčevi zraci probijati). U nedelju će se jutarnje temperature kretati između 2 i 4°C, uz ređu pojavu slabog prizemnog mraza, dok će se maksimalne temperature kretati između 20 i 22°C.

U ponedeljak jutarnje temperature kretaće se između 9 i 13°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C. U utorak, minimalne temperature biće u intervalu od 12 do 15°C, a maksimalne dnevne od 25 do 28°C.

Dnevne temperature u regionu u ponedeljak (WRF)
Košava u noći između nedelje i ponedeljka (WRF)

Tokom svih ovih dana duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar, koji će biti najjači u ponedeljak i utorak. U nedelju će vetar biti najjači u večernjim časovima, kada će udari u Banatu dostizati 20m/s (72km/h), dok će tokom prva dva dana naredne sedmice udari vetra dostizati 25m/s (90km/h).

Hladni front u sredu

Promena vremena očekuje se u sredu, kada će se preko našeg područja premeštati još jedan hladni front. Prema aktuelnim prognozama, u poslepodnevnim časovima očekuje se kiša mestimično, a ne treba isključiti ni mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, uz lokalno obilnije padavine.

U sredu do sredine dana će košava konačno oslabiti, a vetar će promeniti smer na zapadni i kratkotrajno severozapadni, uz priliv hladnije vazdušne mase. Maksimalne temperature u sredu zavisiće od tačnog vremena premeštanja fronta, ali bi se u nekim mestima živa u termometru zadržala ispod dvadesetog podeoka.

U četvrtak će biti hladnije, uz dnevne temperature do 20°C. Više detalja o ovoj promeni od ponedeljka.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!