Temperature jedva prelaze 10°C, potop u Vršcu i Pančevu gde je palo i do 93 litre kiše

Prema poslednjim merenjima večeras u 20 časova, temperature se u Vojvodini kreću između 11 i 13°C, oblačno je u čitavoj Vojvodini, a u većem delu pokrajine pada kiša slabog intenziteta, u Banatu i na istoku Srema ponegde i umerena. Već u nastavku večeri i tokom noći očekuje se delimično razvedravanje, najpre na severozapadu Vojvodine, a to će zapravo omogućiti bolje noćno hlađenje, pa se ujutru očekuje vrlo hladno junsko jutro.

U Vršcu danas čak 93mm kiše, u Pančevu takođe obilnih 79mm

Prema podatku koji je stigao u međunarodnu razmenu sa aerodroma u Vršcu, u ovom gradu na jugoistoku Banata danas se akumuliralo čak 93mm vodenog taloga, što je količina koja često ne padne ni za čitav mesec! Ova količina padavina rezultovala se poplavom u prepodnevnim časovima, i potom ponovo oko podneva u pojedinim predelima Vršca i okoline.

Padavine danas tokom dana - 22. jun 2018
Padavine danas tokom dana – 22. jun 2018
(Izvor: Ogimet)

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/photos/a.1844392115842402.1073741828.1843119099303037/2095068690774742/?type=3&theater

Oko 11 časova snažno nevreme zahvatilo je i područje Pančeva i Beograda. U Pančevu na jugu Banata danas se prema podacima AMS u tom gradu akumuliralo čak 79mm vodenog taloga, što je kao u slučaju Vršca količina koja zapravo treba da padne za čitav jun, i više od toga. Ulice Pančeva bile su pod dubokom vodom…

Pančevo pod vodom - Kej Radoja Dakića
Pančevo pod vodom – Kej Radoja Dakića (Foto: / Izvor: Dragan Stolić via 013info.rs)
Potop na ulicama Pančeva
Potop na ulicama Pančeva (Foto / Izvor: Aleksandar Stojković via 013info.rs)
Pančevo pod vodom
Pančevo pod vodom (Foto: Izvor: Boba Petrović via 013info.rs)
Potop na ulicama Pančeva 2
Potop na ulicama Pančeva 2 (Foto: Izvor: Danijel Rah-Dan via 013info.rs)

Više fotografija iz Pančeva možete pronaći na portalu 013info.rs

Prognozu za dane vikenda možete pronaći na stranicama našeg portala, a sutra će biti ažurirana prognoza za nedelju, ponedeljak i utorak uz nove informacije kakvo vreme treba očekivati početkom naredne sedmice.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 611

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *