Temperature jedva prelaze 10°C, potop u Vršcu i Pančevu gde je palo i do 93 litre kiše

Prema poslednjim merenjima večeras u 20 časova, temperature se u Vojvodini kreću između 11 i 13°C, oblačno je u čitavoj Vojvodini, a u većem delu pokrajine pada kiša slabog intenziteta, u Banatu i na istoku Srema ponegde i umerena. Već u nastavku večeri i tokom noći očekuje se delimično razvedravanje, najpre na severozapadu Vojvodine, a to će zapravo omogućiti bolje noćno hlađenje, pa se ujutru očekuje vrlo hladno junsko jutro.

U Vršcu danas čak 93mm kiše, u Pančevu takođe obilnih 79mm

Prema podatku koji je stigao u međunarodnu razmenu sa aerodroma u Vršcu, u ovom gradu na jugoistoku Banata danas se akumuliralo čak 93mm vodenog taloga, što je količina koja često ne padne ni za čitav mesec! Ova količina padavina rezultovala se poplavom u prepodnevnim časovima, i potom ponovo oko podneva u pojedinim predelima Vršca i okoline.

Padavine danas tokom dana - 22. jun 2018
Padavine danas tokom dana – 22. jun 2018
(Izvor: Ogimet)

Ovog jutra u Vršcu za 2 sata vremena oko 60mm vodenog taloga u sklopu predfrontalnih nestabilnosti. Potop!Meteo reporter: Juca Tokin

Publiée par VojvodinaMeteo sur Jeudi 21 juin 2018

Oko 11 časova snažno nevreme zahvatilo je i područje Pančeva i Beograda. U Pančevu na jugu Banata danas se prema podacima AMS u tom gradu akumuliralo čak 79mm vodenog taloga, što je kao u slučaju Vršca količina koja zapravo treba da padne za čitav jun, i više od toga. Ulice Pančeva bile su pod dubokom vodom…

Pančevo pod vodom - Kej Radoja Dakića
Pančevo pod vodom – Kej Radoja Dakića (Foto: / Izvor: Dragan Stolić via 013info.rs)
Potop na ulicama Pančeva
Potop na ulicama Pančeva (Foto / Izvor: Aleksandar Stojković via 013info.rs)
Pančevo pod vodom
Pančevo pod vodom (Foto: Izvor: Boba Petrović via 013info.rs)
Potop na ulicama Pančeva 2
Potop na ulicama Pančeva 2 (Foto: Izvor: Danijel Rah-Dan via 013info.rs)

Više fotografija iz Pančeva možete pronaći na portalu 013info.rs

Prognozu za dane vikenda možete pronaći na stranicama našeg portala, a sutra će biti ažurirana prognoza za nedelju, ponedeljak i utorak uz nove informacije kakvo vreme treba očekivati početkom naredne sedmice.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!