Stabilno uz čestu maglu, i bez osetnijeg pada temperatura do 20. novembra!

Veći deo evropskog kontinenta, a tako i naše područje, u narednih 7 do 10 dana biće pod uticajem anticiklona (polja povišenog vazdušnog pritiska). To će značiti stabilne vremenske uslove, povremeno sa suncem, a možda malo češće sa maglom i niskim oblacima, uz temperature oko prosečnih vrednosti za drugu dekadu novembra.

U utorak ujutru česta pojava magle, koja će se ponegde zadržati i tokom većeg dela prepodneva (do 10h). U nastavku dana preovladavaće umereno do potpuno oblačno, a samo ponegde očekuju se kraći sunčani intervali. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar.

Smanjena vidljivost u utorak pre podne (WRF)

Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 4°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C.

Više sunca u sredu i četvrtak

U sredu i četvrtak se pojava sumaglice i magle očekuje samo u noćnim i jutarnjim časovima, i to ne u svim predelima. Ovu promenu će usloviti izmeštanje centra anticiklona iz srednje Evrope i naših krajeva daleko na istok, prema istoku Ukrajine i Rusiji. To će ka nama pokrenuti dotok manje količine neznatno hladnijeg, i suvljeg vazduha.

Tako će u Vojvodini u sredu duvati umeren jugoistočni vetar (na jugu Banata na udare jak), a u četvrtak slab do umeren, što će poboljšati vidljivost, ali i smanjiti koncentraciju zagađujućih materija u vazduhu.

Temperature u sredu (WRF)

Tokom dana će u sredu i četvrtak preovladavati malo do umereno oblačno vreme, uz duže sunčane intervale, i manji porast dnevnih temperatura. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 12 do 15°C.

U petak i za vikend ponovo češća magla

U petak i u danima vikenda ponovo će iznad našeg područja da “zasedne” anticiklon, a uz očekivano izostanak značajnijeg prizemnog strujanja (često će biti tiho i bez vetra), ponovo nas očekuje češća pojava magle i niskih oblaka, koji se ponegde mogu zadržati i tokom većeg dela dana.

Magla iznad većeg dela regiona u subotu (ICON)

Krajem sedmice jutarnje temperature kretaće se izmeđi 2 i 5°C, a maksimalne dnevne temperature biće u padu i kretaće se od 8 do 11°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

One comment

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *