Sledi period lepšeg i toplijeg vremena od ponedeljka

Narednih dana vreme u našim krajevima diktiraće polje povišenog vazdušnog pritiska – anticiklon, i takva sinoptička situacija zadržaće se barem do sledećeg vikenda, odnosno 24. oktobra. Još u nedelju iznad našeg područja zadržava se nešto više oblaka, dok će od ponedeljka biti znatno više sunca uz porast temperatura.

Drugog dana vikenda preovlavaće promenljivo oblačno i prohladno vreme, sa kraćim sunčanim intervalima. Ujutru ređa pojava kratkotrajne sumaglice ili magle. Duvaće uglavnom slab zapadni i severozapadni vetar, dok će se minimalne temperature kretati između 3 i 5°C, maksimalne dnevne biće u intervalu od 13 do 15°C.

Maksimalne temperature u nedelju (WRF)

Prva dva dana predstojeće sedmice obeležiće pretežno sunčano i malo toplije vreme u odnosu na nedelju. U noćnim i jutarnjim časovima, a ponegde i do 9h pre podne, očekuje se lokalna pojava sumaglice ili magle. Duvaće slab istočni i jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne kretaće se od 14 do 17°C. Usled niskih jutarnjih temperatura, i pretežno vedrih (ponegde maglovitih) noći, ponegde se očekuje pojava sasvim slabog prizemnog mraza (na 5cm visine).

Prizemni mraz u ponedeljak (WRF)
Ukoliko vam se sviđa ono što radimo, i ukoliko su vam naše prognoze, fotografije, i praćenje aktuelnog stanja vremena od koristi – apelujemo da pomognete naš rad i pružite nam podršku, u vidu proizvoljne novčane pomoći putem PayPal-a, Patreon-a, ili na jedan od načina objašnjen na stranici donacije.

U sredu se prema večerašnjim proračunima očekuje nešto više oblaka, pa će preovladavati malo do umereno oblačno vreme, sa sunčanim intervalima. Biće još malo toplije. Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 7°C, a maksimalne dnevne od 17 do 19°C.

U četvrtak i petak se ponovo očekuje pretežno sunčano, i još toplije vreme. Maksimalne temperature kretaće se oko i malo iznad 20°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 606

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *