Septembarsko leto još najmanje nedelju dana, sledeće nedelje i do 30°C

U petak i u danima vikenda, ali i u prvom delu naredne sedmice, očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme. Tokom ovog perioda duvaće uglavnom slab do umeren vetar, istočnih i severnih smerova, obzirom da će pojačan jugoistočni vetar oslabiti večeras. Temperature će u narednih 7 do 10 dana biti malo iznad normale za drugu dekadu septembra!

U petak i u danima vikenda jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 12 i 15°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 27 do 29°C. Treba istaći da će relativna vlažnost vazduha biti nešto niža, i kretaće se obično između 25 i 35% u najtoplijem delu dana, što će svakako podnošenje visokih temperatura učiniti lakšim.

Dok će petak i nedelju obeležiti malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, u subotu će biti sunčano, gotovo bez oblačka.

Detaljnu prognozu za naredna tri dana poražite na našoj stranici trodnevne prognoze vremena za Vojvodinu i Beograd, i uživajte u novim animiranim ikonicama koje smo pripremili za vas!

Promena vremena moguća od 16. septembra

Početkom i sredinom sledeće sedmice zadržava se pretežno sunčano i toplo vreme, uz još koji stepen više temperature u odnosu na kraj aktuelne sedmice. Tako će maksimalne temperature ponegde dostizati i 30, ako ne i 31 stepen Celzijusa. To bi već bile temperature znatno iznad normale za sredinu septembra, ali ne predstavljaju nikakvo iznenađenje za ovaj mesec, kada se zapravo mogu meriti i znatno više temperature. Setimo se samo početka septembra 2019, ili mnogo bolji primer septembar 2015. godine, kada su temperature išle i iznad 35°C. Sa druge strane, jedni od svežijih septembara, bili su oni 2013 i 2014. godine, kada su temperature jedva par dana prešle 25°C.

Uz novu ciklonsku aktivnost, krajem sledeće nedelje očekuje se promena vremena, uz znatno više oblaka očekuju se mestimična kiša i pad temperatura. Prema prvim tendencijama, ne bi to bila burna promena vremena, kiše bi bilo uglavnom u manjim količinama, a maksimalne temperature bi se držale vrednosti iznad 20°C.

Više detalja o ovoj promeni tek početkom naredne sedmice, a do tada svakako imamo priliku da uživamo u lepom i prijatno toplom vremenu krajem ove, i početkom sledeće nedelje.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *