PSP Vojvodine raspisao konkurs za nabavku protivgradnih raketa u vrednosti 20 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnog novca za podizanje nivoa efikasnosti protivgradne zaštite, na teritoriji Vojvodine, u 2017. godini. Kako stoji u tekstu Konkursa, cilj je da zaštita useva od grada na prostoru Pokrajine bude što efikanija, a to bi trеbalo da se postigne nabavkom protivgradnih raketa. Za tu namenu je iz Pokrajinskog budžeta izdvojeno 20 miliona dinara.

Nabavka domaćih protivgradnih raketa

Bespovratni novac koji se dodeljuje na ovom Konkursu mora biti iskorišćen za kupovinu protivgradnih raketa domaće proizvodnje. Pokrajinski sekretarijat će pokriti 60% ukupnih prihvatljivih troškova investicije, a preostali deo novca obezbeđuje korisnik. Maksimalni iznos po jednoj prijavi ne može preći milion dinara, pri čemu je važno napomenuti da se prilikom obračuna uzima vrednost investicije bez PDV-a.

Trayal protivgradne rakete
Trayal protivgradne rakete (izvor: va014.info)

Rok za konkurisanje i dokumentacija

Pravo da se prijave imaju jedinice lokalne samouprave (gradovi i opštine) sa teritorije Vojvodine. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 5. decembrom 2017. godine.

     Svi učesnici trebaju da pripreme sledeću dokumentaciju:

  1. čitko popunjen obrazac prijave, sa obaveznim potpisom i pečatom podnosioca;
  2. specifikaciju investicije koja mora da sadrži: osnovne karakteristike protivgradnih raketa, vrstu, količinu i procenjenu vrednost na osnovu informativnih ponuda prikupljenih od potencijalnih ponuđača (uz specifikaciju dostavljaju se i navedene informativne ponude);
  3. izjavu da nema neizmirenih obaveza prema Sekretarijatu, kao ni prema Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na osnovu ranije potpisanih ugovora;
  4. izvod iz plana javnih nabavki u kome se vidi da je lokalna samouprava predvidela u svom planu javnih nabavki i nabavku protivgradnih raketa, odnosno ukoliko nije – izjavu nadležnog organa (koju je potpisalo ovlašćeno lice) o tome da će izmeniti plan javnih nabavki;
  5. dokaz da je jedinica lokalne samouprave obezbedila sopstvena sredstva (izvod iz budžeta); ukoliko nema navedena sredstva, treba dostaviti izjavu nadležnog organa (koju je potpisalo ovlašćeno lice) o tome da će ih obezbediti.

Nepotpune prijave neće biti razmatrane

Sekretarijat zadržava pravo da od podnosioca prijave zatraži dodatnu dokumentaciju, a oni čije su prijave nepotpune biće pozvani da ih kompletiraju u roku od pet dana od dana prijema poziva. Međutim, ukoliko podnosilac prijave ne kompletira dokumentaciju u određenom roku, ona će biti odbačena kao nepotupna.

Način dostavljanja prijave i dodatne informacije

Prijave sa neophodnom dokumentacijom mogu se poslati poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo s naznakom: “Konkurs za podizanje nivoa efikasnosti protivgradne zaštite” ili se mogu doneti lično na Pisarnicu u zgradi Pokrajinske vlade. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4430 između 10 i 14 sati.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *