Prvi prizemni mraz širom Vojvodine, u Vršcu i Somboru i na 2m

Jutros se živa u termometrima koji mere temperaturu na 5cm visine od tla spustila između -5 i 0°C. U Vršcu i Somboru zabeležen je slab mraz i na 2m visine (u meteorološkom zaklonu).

Najhladnije je bilo u Vršcu, gde se živa u termometru spustila na -2.5°C, a na 5cm visine na -5°C. Potom sledi Sombor gde je izmereno -0.1°C, a na 5cm visine se živa u termometru spustila na -4°C.

Najtoplije jutro je zabeleženo u Kikindi, gde je izmereno minimalnih 2.7°C, a na 5cm visine jutarnja temperaatura iznosila je 0°C. U ostatku Vojvodine temperatura se kretala između 0 i 2°C, dok je na 5cm visine bila u blagom minusu (slab prizemni mraz).

Pojava slabog prizemnog mraza, a ponegde i na 2m visine, očekuje se još sutra (sreda). Prizemni mraz može imati nepovoljan uticaj na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.