Prvi prizemni mraz širom Vojvodine, u Vršcu i Somboru i na 2m

Jutros se živa u termometrima koji mere temperaturu na 5cm visine od tla spustila između -5 i 0°C. U Vršcu i Somboru zabeležen je slab mraz i na 2m visine (u meteorološkom zaklonu).

Najhladnije je bilo u Vršcu, gde se živa u termometru spustila na -2.5°C, a na 5cm visine na -5°C. Potom sledi Sombor gde je izmereno -0.1°C, a na 5cm visine se živa u termometru spustila na -4°C.

Najtoplije jutro je zabeleženo u Kikindi, gde je izmereno minimalnih 2.7°C, a na 5cm visine jutarnja temperaatura iznosila je 0°C. U ostatku Vojvodine temperatura se kretala između 0 i 2°C, dok je na 5cm visine bila u blagom minusu (slab prizemni mraz).

Pojava slabog prizemnog mraza, a ponegde i na 2m visine, očekuje se još sutra (sreda). Prizemni mraz može imati nepovoljan uticaj na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 570

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *