Prvi prizemni mraz širom Vojvodine, u Vršcu i Somboru i na 2m

Jutros se živa u termometrima koji mere temperaturu na 5cm visine od tla spustila između -5 i 0°C. U Vršcu i Somboru zabeležen je slab mraz i na 2m visine (u meteorološkom zaklonu).

Najhladnije je bilo u Vršcu, gde se živa u termometru spustila na -2.5°C, a na 5cm visine na -5°C. Potom sledi Sombor gde je izmereno -0.1°C, a na 5cm visine se živa u termometru spustila na -4°C.

Najtoplije jutro je zabeleženo u Kikindi, gde je izmereno minimalnih 2.7°C, a na 5cm visine jutarnja temperaatura iznosila je 0°C. U ostatku Vojvodine temperatura se kretala između 0 i 2°C, dok je na 5cm visine bila u blagom minusu (slab prizemni mraz).

Pojava slabog prizemnog mraza, a ponegde i na 2m visine, očekuje se još sutra (sreda). Prizemni mraz može imati nepovoljan uticaj na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *