Promenljivo i nestabilno barem do 6. juna, od nedelje toplo i sparno

Prethodnih dana bili smo svedoci snažnih oblaka koji su ne tako malom delu Vojvodine donosili snažne oluje sa obilnim padavinama, olujnim vetrom i gradom. Priroda je lepa, ali i moćna. U četvrtak je usledila samo kratkotrajna stabilizacija. U narednom periodu nastavlja se promenljivo i nestabilno vreme, sa povremenom kišom, ali i pljuskovima praćenim grmljavinom. Počevši od drugog dana vikenda uslediće i novi porast temperatura, što će u nedelju i ponedeljak stvoriti uslove za novi jači razvoj oblaka i moguće nepogode.

Možda najbliža i najstrašnija fotografija današnje superćelije u Subotici. Narednih dana neće biti uslova za ovako snažne oblake, više detalja uskoro.Foto: Sandra Obradović

Publiée par VojvodinaMeteo sur Mercredi 29 mai 2019

Okolina Subotice pre nekih pola sata ⚠️?Meteo reporter: Petres IvanEster

Publiée par VojvodinaMeteo sur Mercredi 29 mai 2019

Nakon snažnog nevremena koje je u noći ka utorku pogodilo delove Srema i Banata, a najviše pogodilo Bašaid kod Kikinde, u sredu 29. maja snažno nevreme pogodilo je Suboticu i okolinu, kao i zapad Srema. Dok je u okolini Subotice u centru pažnje bio grad, na zapadu Srema zabeležena je ogromna količina padavina i poplave u Gibarcu kod Šida.

Poplava u Gibarcu kod Šida

Poplava na zapadu Srema, tačnije u Gibarcu kod Šida oko 18:30h. Dugotrajna jaka kiša uslovila je ogromnu količinu odnosno akumulaciju padavina na pomenutom području, što je rezultovalo ovakvim stanjem na terenu.Video: Stekić BranislavMeteo reporter: Biljana Bjelivuk

Publiée par VojvodinaMeteo sur Mercredi 29 mai 2019

U petak i subotu povremena kiša i pljuskovi, temperature ispod normale

U petak se na području Vojvodine očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično uz kratkotrajnu kišu ili pljusak, češće u poslepodnevnim i večernjim časovima. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni.
Minimalne temperature kretaće se od 10 do 12°C, a maksimalne dnevne od 17 do 19°C.

Dnevne temperature u petak (GFS)
Dnevne temperature u petak (GFS)

Prvog dana vikenda zadržava se umereno do potpuno oblačno vreme, u noći ka suboti uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Lokalno su moguće obilnije padavine. U subotu tokom dana moguća je samo kratkotrajna kiša ili pljusak, lokalnog karaktera. Uveče suvo. Vetar slab, promenljivog smera. Minimalne temperature kretaće se između 11 13°C, a maksimalne od 18 do 20°C.

U noći ka suboti može biti lokalno obilnije kiše (GFS)
U noći ka suboti može biti lokalno obilnije kiše (GFS)

U nedelju i ponedeljak toplije, ali uz mogućnost jačeg razvoja oblaka

U nedelju i ponedeljak uslediće porast temperatura, tako da bi se u nedelju maksimalne temperature kretale između 22 i 25°C, a u ponedeljak između 24 i 26°C. Zbog veće količine vlage u vazduhu biće sparno, pa će subjektivni osećaj biti za nekoliko stepeni viši.

Temperature u regionu u nedelju (GFS)
Temperature u regionu u nedelju (GFS)

Tokom ova dva dana zadržaće se promenljivo vreme, a uz porast temperatura treba očekivati ponovo jače lokalne nestabilnosti uz pljuskove sa grmljavinom. Postojaće i mogućnost za pojavu vremenskih nepogoda sa gradom, jakim i olujnim vetrom, i obilnim padavinama na manjem području.

U nedelju bi se atmosfera destabilizovala tek kasno poslepodne ili uveče, a u ponedeljak već u ranijim poslepodnevnim satima. Naravno, obzirom na daljinu termina moguće su promene, i zato pratite našu trodnevnu prognozu vremena za Vojvodinu koju ažuriramo svakodnevno.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!