Promenljivo i malo toplije od proseka do kraja nedelje

Do kraja aktuelne sedmice na području Vojvodine očekuje se promenljivo i većinom suvo vreme. Kiše međutim može biti malo tokom četvrtka, i zatim ponovo u danima vikenda, prema aktuelnim očekivanjima u subotu u drugom delu dana i u toku noći ka nedelji. Sunca bi moglo biti najviše u petak. Temperature će tokom celog perioda biti uglavnom malo iznad prosečnih vrednosti. Tokom čitavog perioda vreme će diktirati sistemi niskog vazdušnog pritiska (cikloni).

U četvrtak će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, a ponegde je moguća tek kratkotrajna kiša. Ujutru mestimično sumaglica ili magla. Duvaće slab vetar, južnih smerova. Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 11°C, a maksimalne dnevne od 15 do 18°C.

U petak se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Ponegde se očekuje jutarnja magla. Biće suvo i bez padavina. Vetar uglavnom umeren, jugoistočni. Minimalne temperature kretaće se između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 15 do 18°C – kao i prethodnog dana.

Kišna epizoda za vikend

Kako ćemo sve do kraja sedmice biti pod uticajem sistema niskog vazdušnog pritiska, u danima vikenda treba očekivati novu količinu kiše. Proračuni numeričkih modela međutim nisu usaglašeni, i sada je teško reći koliko se vodenog taloga očekuje.

Ciklon koji će uticati na vreme za vikend (GFS)
Ciklon koji će uticati na vreme za vikend (GFS)

Prema večerašnjim proračunima, na kišu treba računati u subotu u drugom delu dana i tokom noći ka nedelji. Dok će u subotu biti toplije, uz maksimalne temperature oko i čak malo iznad 20°C, u nedelju se očekuju nešto niže temperature, uz dnevne maksimume do 17°C.

U danima vikenda duvaće umeren vetar južnih smerova.

Ukupne padavine do kraja nedelje (ECMWF)
Ukupne padavine do kraja nedelje (ECMWF)

Bitnije promene temperatura ne očekuju se sve do sredine meseca, odnosno 15. novembra. Dnevni maksimumi biće uglavnom malo iznad normale. Nove informacije donosimo u petak, ili u danima vikenda.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *