Promenljivo i malo toplije od proseka do kraja nedelje

Do kraja aktuelne sedmice na području Vojvodine očekuje se promenljivo i većinom suvo vreme. Kiše međutim može biti malo tokom četvrtka, i zatim ponovo u danima vikenda, prema aktuelnim očekivanjima u subotu u drugom delu dana i u toku noći ka nedelji. Sunca bi moglo biti najviše u petak. Temperature će tokom celog perioda biti uglavnom malo iznad prosečnih vrednosti. Tokom čitavog perioda vreme će diktirati sistemi niskog vazdušnog pritiska (cikloni).

U četvrtak će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, a ponegde je moguća tek kratkotrajna kiša. Ujutru mestimično sumaglica ili magla. Duvaće slab vetar, južnih smerova. Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 11°C, a maksimalne dnevne od 15 do 18°C.

U petak se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Ponegde se očekuje jutarnja magla. Biće suvo i bez padavina. Vetar uglavnom umeren, jugoistočni. Minimalne temperature kretaće se između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 15 do 18°C – kao i prethodnog dana.

Kišna epizoda za vikend

Kako ćemo sve do kraja sedmice biti pod uticajem sistema niskog vazdušnog pritiska, u danima vikenda treba očekivati novu količinu kiše. Proračuni numeričkih modela međutim nisu usaglašeni, i sada je teško reći koliko se vodenog taloga očekuje.

Ciklon koji će uticati na vreme za vikend (GFS)
Ciklon koji će uticati na vreme za vikend (GFS)

Prema večerašnjim proračunima, na kišu treba računati u subotu u drugom delu dana i tokom noći ka nedelji. Dok će u subotu biti toplije, uz maksimalne temperature oko i čak malo iznad 20°C, u nedelju se očekuju nešto niže temperature, uz dnevne maksimume do 17°C.

U danima vikenda duvaće umeren vetar južnih smerova.

Ukupne padavine do kraja nedelje (ECMWF)
Ukupne padavine do kraja nedelje (ECMWF)

Bitnije promene temperatura ne očekuju se sve do sredine meseca, odnosno 15. novembra. Dnevni maksimumi biće uglavnom malo iznad normale. Nove informacije donosimo u petak, ili u danima vikenda.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!